TÜBİTAK’a 10 Milyar Dolarlık Sanayi Casusluğu İddiasıyla Operasyon!

0
0
0
0
0
FETÖ’nün çok sayıda adamını yerleştirdiği iddia edilen TÜBİTAK’a geniş çaplı bir operasyon yapıldı. Şüpheli gözüyle bakılan 10 kişi gözaltında.

Son aylarda kabul ettiği / etmediği projelerle itibarını yerlerde süründüren TÜBİTAK’a, 10 milyar dolarlık sanayi casusluğu iddiasıyla geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. 

İddialara göre kurum, sunulan projelerin birçoğunu üçüncü şahıslarla birlikte yabancı istihbarat servisleriyle paylaşmış. Polis ekiplerinin geçtiğimiz Pazar günü sabah ve akşam saatlerinde iki kez arama yaptığı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Gebze Yerleşkesi'nde, bazı evraklara el koyduğu ortaya çıktı. Baskının Pazar günü yapılması sebebiyle tatilde olan görevli bazı kişiler, evlerine baskın yapılarak gözaltına alındı. 

İnternet sitesinden bir açıklama yapan TÜBİTAK ise, “Söz konusu arama 31 Temmuz günü yapılmış olup, emniyet mensuplarına gereken destek verilmiştir. 3 Ağustos tarihi itibariyle kurumumuzun hiçbir biriminde bir arama ve gözaltı faaliyeti yoktur. TÜBİTAK, FETÖ/PDY ile mücadelesini en etkin şekilde vermiş ve bundan sonra da en etkin şekilde sürdürmeye devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

Sadece 2009 - 2013 yılları arasında 80 binden fazla sanayi projesini inceleyen TÜBİTAK, şu anda 6 bin 152 proje üzerinde çalışmaya devam ediyor. 2005 - 2014 yılları arasında yaklaşık 3.5 milyar TL’lik teşvik dağıtan kurum, bu rakamın 1.5 milyarını özel sektörlere ayırırken 157 üniversiteye 13 bin 426 proje için de 2.3 milyar TL’lik destek sağlamış. TÜBİTAK hakkında, proje başvurularının çalındığı ya da rakip firmaların eline geçtiği gerekçesiyle açılmış onlarca dava bulunuyor. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0