TÜBİTAK Üniversitenin Yaptığı Bu Tasarım Harikası Araca Ödül Vermedi

1
0
0
0
0
Erciyes Üniversitesi’nin basit bir iskeletten harika bir görünüm kazandırdığı yarış aracı, TÜBİTAK tarafından ödüle layık görülmedi.

Özellikle TÜBİTAK hakkında son dönemde haksız bir şekilde derecelendirme yapıldığı iddiaları gündeme gelse de, TÜBİTAK çeşitli ödüllerinde standart insanlardan farklı olarak kriterler belirleyerek daha detaylı bir değerlendirme yapabiliyor.

Hürriyet’in haberine göre elektrikli araçlar üzerine bir yarışma düzenleyen TÜBİTAK, düzenlediği yarışmada bu yıl Erciyes Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Kulübü tarafından tasarlanan ve tasarım ödülünü alacağına kesin gözüyle bakılan araca tasarım ödülünü vermedi.

Klasik oldukça basit bir araç iskeleti üzerine başarılı bir kaplamayla çok şık ve modern bir otomobil görünümü alan araç tüm seyircileri büyülerken TÜBİTAK farklı kriterleri göz önüne almış olacak ki bu aracı ödüle layık görmedi.

Yarışmada hız açısından bir başarı elde edemeyen cihazın şık tasarımına rağmen tasarım ödülünü alamaması açıkçası birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratmış durumda. Ayrıca bu ödülün yarışmadan diskalifiye edilen bir araca verildiği söyleniyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0