TÜBİTAK, Yüksek Teknoloji Platformlarına 50 Milyon Liraya Kadar Destek Vereceğini Açıkladı

33
4
4
2
1
TÜBİTAK, yeni yaptığı bir açıklama ile küresel alanda rekabete dahil olmamızı sağlayacak proje ve platformlara destek vereceklerini açıkladı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), yüksek teknoloji tasarlama ve üretme süreçlerine dahil olmamızı sağlayacak ve küresel rekabette öne çıkmamıza imkan tanıyacak projelere destek vereceğini açıkladı. TÜBİTAK'ın Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında başlatılan "Yüksek Teknoloji Platformları Çağrısı'na ilişkin konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın yaptığı açıklamaya göre destek iki aşamalı olarak gerçekleşecek. 

28 Eylül'e kadar başvuru kabul edecek olan TÜBİTAK, sonrasında başvuruları değerlendirmeye alarak, desteğe hak kazanan projelere ilk etapta 100 bin lira hibe destekte bulunacak. Sonrasında ise başarılı bulunan her bir projeye ikinci adım olarak 50 milyon liraya kadar destek verilecek. 50 milyon liralı ikinci desteğin proje süresi 4 sene olacak ancak sonrasında gerekirse başarılı projelere ek bir 4 sene daha eklenebilecek.

Yapay zeka, üç boyutlu yazıcılar, insansız hava araçları, robotik, gömülü sistemler, akıllı ulaşım ve şebeke sistemleri, uydu, ileri haberleşme, yenilenebilir enerji, ileri ve akıllı imalat, yeni nesil ilaç ve biyomedikal teknolojileri gibi konu başlıklarının ön planda olacağını da belirten Mandal, bu sayede aynı anda milli savunma ve ekonomiyi de desteklemek istediklerini belirtti.

Kaynak : http://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/tubitaktan-teknoloji-platformlarina-50-milyon-liraya-kadar-destek
33
4
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
33
4
4
2
1