Tanıtılan Tüm Apple Ürünlerinden Birer Tane Satın Alsak, Toplam Ne Kadar Öderiz?

79
22
20
14
8
Apple'ın her sene düzenlediği, artık gelenekselleşmiş eylül etkinliği tamamlandı. Bazılarına göre çok etkileyici, birçok insana göreyse son derece vasat olan programda Cupertino'lu şirket, yeni ürünlerini tanıttı. Peki, Apple'ın son 2 saat içerisinde tanıttığı her üründen birer tane alsak cebimizden ne kadar çıkar?

Gelin birlikte bir senaryo oluşturalım. Şu ana kadar hep Apple ürünleri kullandınız ve elinizdeki tüm aletler Apple ekosistemine ait. Doğal olarak kolay kolay da başka bir sisteme geçiş yapamıyorsunuz. Fakat elinizdeki cihazlar da iyiden iyiye eskimeye başladı ve bunları yenilemek istiyorsunuz. Bugünkü Apple etkinliğinde tanıtılan tüm ürünleri almaya karar verdiniz.

Veya bunu unutun, başka bir hikaye yazalım. Hiçbir şey almanız gerekmiyor. Sadece merak ediyorsunuz: "Apple'ın yeni ürünlerinin en üst modellerinin tamamını alsam ne kadar öderim?" Bu soruyu sizin için cevaplıyoruz. Kesin miktarı söylemeden önce önden bilgi verelim, çok ödersiniz. Fakat ne kadar çok? Gelin birlikte bakalım.

iPhone 11 ailesi

iphone 11 ailesi

Apple, her sene olduğu gibi bu sene de iPhone'larını güncelledi. İsimler geçen seneye göre çok daha anlaşılır hale geldi; böylece iPhone XR'ın halefi iPhone 11, alt seviye bir cihaz değil standart model oldu. iPhone'lar bir de MacBook'larda olduğu gibi Pro modeline kavuştu. Hem de iki farklı boyutta. Şimdi gelin bunlardan birer tane alalım:

  • iPhone 11 (256 GB): 849 dolar

  • iPhone 11 Pro (512 GB): 1349 dolar

  • iPhone 11 Pro Max (512 GB): 1449 dolar

Apple Watch Series 5

Burası biraz karışık, zira Apple sahnede saati genel olarak tanıtmış olsa da (buradan inceleyebilirsiniz) Apple Store'a baktığımızda 32 farklı Apple Watch görüyoruz. Bu kadar çok olmasının sebebi ise temel olarak kayışların değişiklik göstermesi. Akıllı saatler bir kenara, normal kol saatlerinde bile binlerce dolarları görebildiğimiz için Apple'ın bu seçenekleri sunması çok da mantıksız değil. Bu yüzden biz de ortalamasını alalım istedik.

  • Apple Watch Series 5 Hermès Edition: 1399 dolar

  • Standart Apple Watch Series 5: 399 dolar

  • Ortalama: 899 dolar

iPad 7

ipad 7

Apple, iPad konusunu iyice karıştırdı. Eskiden 9,7 inç ve 7,9 inç olmak üzere 2 farklı iPad boyutu varken, şimdi çok iPad boyutu var. Bunlardan bugün tanıtılanı olan iPad 7 ise 10,2 inç ekranla geliyor. Fiyatı ise diğer iPad'lere göre daha uygun.

  • iPad 7 (128 GB - WiFi + Cellular): 559 dolar

Apple Arcade

apple arcade

Apple'dan ilk defa bir oyun abonelik sistemi görüyoruz. 100'den fazla oyunla gelecek olan hizmetin fiyatı ise Apple'ın fiyatlandırma politikası tarihine baktığımızda oldukça dikkat çekici. Yeni hizmet, ayda sadece 4,99 dolara sunulacak. Tabi bunu kullanacak olanların tek bir ay kullanacağını düşünmek doğru olmaz. Bu yüzden aldığımız fiyatı 1 sene üzerinden değerlendiriyoruz. 1 aylık bedava deneme süresini ise eklemedik; yani 11 aylık fiyatı aldık.

  • Apple Arcade aboneliği (1 sene): 54,89 dolar

Apple TV+

Apple Arcade'de benzer şekilde bir abonelik sistemi olan ve buradan detaylarını öğrenebileceğiniz Apple TV+, mantığıyla biraz daha aşina olduğumuz bir hizmet. Netflix benzeri sistemin ilk yapımında ise Aquaman olarak tanıdığımız Jason Momoa oynuyor. Hizmetin aylık fiyatı, Apple Arcade ile aynı: 4,99 dolar.

  • Apple TV+ aboneliği (1 sene): 54,89 dolar

Geldik en merak edilen kısma: Hepsi kaça patlıyor?

Yukarıda bahsettiğimiz her bir kalem ürünün fiyatlarını alt alta yazıp topladığımızda ortaya çıkan fiyat şu: 5.214,78 dolar. Bunu da günümüz kuruyla Türk Lirasına çevirdiğimizde, tamı tamına 30 bin lira fiyatla karşı karşıya kalıyoruz. Elbette bu fiyatlarda hiçbir şekilde vergi de bulunmuyor. Biliyorsunuz, ABD'deki vergi oranları eyalete göre değişiyor fakat ortalama ve düz hesap olarak ABD vergi oranına yüzde 10 dersek, fiyat 5700 dolara (yaklaşık 33 bin lira) çıkıyor.

Elbette madalyonun öteki yüzü var ki, bu da Türkiye fiyatları. Maalesef Apple, bölgesel olarak fiyatlandırma politikası gütmüyor. Yani dolar fiyatı, direkt olarak Türk Lirasına çevriliyor ve ardından Türkiye'deki vergiler ekleniyor. Apple Türkiye, yukarıdaki cihazların fiyatlarını daha resmi olarak açıklamadı. Fakat açıklayınca sevinebileceğimizi düşünmüyoruz. Mantıklı bir tahmin yapacak olursak, tüm bu cihazları Türkiye fiyatlarıyla almaya çalışırsak, 55 bin TL olması çok da yanlış olmaz.

79
22
20
14
8
Emoji İle Tepki Ver
79
22
20
14
8