Tüm Dünyanın Gözlerini Gökyüzüne Çevireceği Kanlı Ay, En Net Türkiye’den Gözlemlenecek

190
17
4
2
1
27 Temmuz tarihinde tam ay tutulması ile birlikte kızıl renk alacak Kanlı Ay, ülkemiz dahilinde her evresini net olarak bizlere gösterecek.

Yaşadığımız dünyanın ve doğanın ne kadar güzel bir yer olduğunu anlamamıza vesile olan birçok olumlu doğa olayı ile karşılaşmak mümkün. Bu güzel doğa olaylarından birisi de ürkütücü ve karanlık ambiansına karşın adeta gökyüzünde bizlere görsel şölen sunan Kanlı Ay.

Türkiye olarak, bahsi geçen Kanlı Ay’ı en net izleyecek ülkelerin başında geliyor olmamız, bu haberi bizim için bir nebze daha önemli kılıyor. 27 Temmuz tarihinde gerçekleşecek Kanlı Ay tutulması; Türkiye saati ile 20:10’da başlarken, 22:30’a kadar tüm potansiyeli ile devam edecek. Tam tutulmanın 28 Temmuz 00:10’a kadar sürmesi beklenirken saat 2:30’a doğru yarı gölgeli tutulma ile Kanlı Ay dünyaya bir süreliğine daha veda edecek.

Kanlı Ay tutulması başından sonuna kadar ülkemiz sınırları içerisinde ekipmansız olarak gözlemlenebilecek. Tutulma esnasında ayın yönü güneydoğudan başlarken ilerleyen saatlerde rotasını doğuya çevirecek.

190
17
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
190
17
4
2
1