Tüm Zamanların En Büyük Hacker'larından Biri McKinnon Kimdir?

0
0
0
0
0
ABD'nin en önemli kuruluşlarını hackleyen Gary McKinnon'ın askeri belgelerden gizli UFO dosyalarına kadar birçok içeriğe ulaştığı iddia edilmişti. İşte siber tarihe damgasını vuran isim hakkında bilgiler...

Gelmiş geçmiş en büyük hackerlardan biri olarak kabul edilen Gary Mckinnon ismini siber aleme meraklı hemen herkes duymuştur. Peki ya 2000’lerin başına damgasını vuran ünlü siber korsanı bu denli ünlü yapan ne?

İngiltere vatandaşı olan Mckinnon’ın macerası 2001 yılında başlıyor. Yeni yüzyılın başlarında Birleşik Devletler’in uzaylılarla iletişime geçtiğini, uzaylıların dünyaya geldiğini ancak tüm bunların dünyadan saklandığı düşünen Mckinnon, NASA ve Amerikan Ordusu’nun ağına saldırı düzenledi. 100’e yakın bilgisayarı ele geçiren isim uzaylıların varlığını doğrudan ispat edecek bir şey bulamasa da ABD hükümet kurumlarının siber güvenliklerinin ne kadar zayıf olduğunu ortaya çıkardı.

Yaklaşık 800 bin dolar zarara neden olan Mckinnon İngiltere’de yakalanarak cezaevine kondu. Bu işi Türkiye, Hollanda, Almanya ve dünyanın geri kalan bölgelerinden destekle yaptığını açıklayan isim uzun süre cezaevinde yattı. ABD’ye iade edilmeyen Mckinnon, NASA arşivinde rastladığı bazı belgeleri kamuoyuna açıkladı.

Mckinnon’un iddialarına göre ABD, ele geçirdiği uzay araçlarına ters mühendislik uygulayak anti gravity, füzyon roketleri ve dünya tarafından bilinmeyen birçok teknolojiye sahip oldu. Solar Warden isimli bir uzay programını okuduğunu iddia eden Gary Mckinnon hapisten çıktıktan bu işlerden çekilmiştir. Ünlü ismin günümüzde SEO hizmeti veren bir şirketi bulunmktadır.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0