Tüm Zamanların En Etkileyici 5 Savaş Aracı!

1
0
0
0
0
Her çağda dönemin özelliklerine uygun savunma ve saldırı araçları geliştirilmiş. Bunlardan bazıları var ki çağının ötesine de adını yazdırmayı başarmış. İşte 5 etkileyici silah.

Tüm zamanların en etkileyici savaş araçlarını tanımaya hazır mısınız? Savaş teknolojileri noktasında zirve yapmış, birbirinden güçlü ve oldukça tehlikeli araçlar karşınızda. Hem tarihin içinden hem de modern çağdan 5 büyük savaş aracını sizler için bir araya getirdik. İşte o araçlar...

 Zubr Class LCAC

1988 yılında üretilen Rus yapımı çıkartma gemisi günümzde bile dünyanın en büyük hovercraft'ı olarak anılıyor. 621 ton ağırlığındaki dev cihaz 150 ton kargo taşıyabiliyor.

The Ural Command Ship

Sovyetler Birliği tarafından soğuk savaşın son yılında kullanıma alınan Ural gemisi  870 feet uzunluğu ve 36 bin ton ağırlığı ile yüzün bir devdi. Sovyetler'in Pasifikteki en büyük askeri varlığı olan Ural 2001 yılına kadar kullanıldı.

Helepolis 

Antik Yunan'ın keşfettiği zamanın ötesinde silah. Kuşatmalarda düşman kalelerine çıkartma yapmak için kullanılan mimari harikası yapı.

The Gustav Gun

Nazi'lerin 2. Dünya Savaşı sırasında geliştirdiği dev silah 1344 ton ağırlığa sahip. 500 kişilik bir ekip tarafından kullanılan silah 47 kilometre uzağı hedef alabiliyor.

R7 Semyorka ICBM

Yine Sovyetler'in Soğuk Savaş dönemi silahlarından biri. Kıtalararası balistik füzeler hem askeri hem de uzay araştırmaları için kullanılabilme özelliğine sahip.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0