Turcoin Dolandırıcılarına Mahkemeden Gözaltı Kararı Çıktı

11
3
3
1
0
Bildiğiniz üzere kripto para birimleri ülkemizde büyük bir yankı uyandırdı. Bu meraktan istifade eden girişimcilerin tanıttığı yerli kripto birimimiz Turcoin’in, aslında bir saadet zinciri olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Hipper AŞ’nin kurucusu Muhammet Satıoğlu, Sadun Kaya ve onlara yardımcı olduğu düşünülen 3 kişi için mahkemeden karar geldi.

Tahmin edersiniz ki insanoğlu bilinmeyene her daim ilgi duymuştur. Bu sebeple işin içerisine bir de para girince, çeşitli tuzakların ve dolandırmaların olması kaçınılmaz oluyor. Eskişehir’de bu açıktan ortaya çıkan ve Türkiye’nin ilk yerli kripto parası olarak tanıtılan Turcoin’de bunlardan bir tanesiydi.

Başlarda kulağa oldukça hoş gelen girişimin kokusu, kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Merkezi Çiftlik Bank gibi Kıbrıs’da olan Turcoin, aslında bir saadet zincirinden başka bir şey değildi. Hipper A.Ş adı ile kurulan ve bir dolandırıcılık projesi olan Turcoin, yatırımcılardan para toplanması sonucu hayata girdi. Ancak gelin görün ki her şey bir tuzaktan ibaretti çünkü yöneticiler kayıplara karışmıştı.

Ardından polis ekipleri tarafından Kocaeli’nde evinde kaçma hazırlığı yaparken yakalanan Muhammet Satıoğlu, gözaltına alınmış ve adliyeye sevk edilmişti. Bugün sevki gerçekleştirilen Satıoğlu ve Sadun Kaya tutuklanarak cezaevine gönderildi. Onlara yardım ettiği düşünülen 3 kişi ise adli kontrolle serbest kaldı.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/turcoinde-karar-cikti-40884403
11
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
3
1
0