Turizmi Hareketlendirecek Batık Uçak Projesinde Sona Gelindi

26
9
5
2
1
Saros körfezine hem turist çekecek hem de resif görevi görerek deniz yaşamını destekleyecek olan batık uçak projesinde sona gelindi.

Geçtiğimiz mart ayında Antalya’dan Keşan’ın İbrice Limanı’na nakledilen 90 ton ağırlığındaki uçağın parçalarının montajına başlanmıştı.Haziran ayında Saros Körfezi’ne batırılacak olan uçak, hem deniz turizmi için hem de balık çeşitliliğinin artırılması için yapay resif olarak kullanılacak.

ESTAB Başkanı Süleyman Gürsel Paçaman, “Uçağımız 90 ton ağırlığında ve 63 metre uzunluğunda. Uçak batığı projemiz tamamlandıktan sonra yerli ve yabancı turistlerin bölgemize olan ilgisini arttırmayı hedefliyoruz. Daha önce gerçekleştirdiğimiz yapay resif projeleri de yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Dalış merkezlerine şu an bile uçak batığıyla alakalı rezervasyonlar devam ediyormuş. Bu da bizi memnun ediyor. Proje, dalış turizmine büyük katkılar sunacaktır.” ifadelerini kullandı.

Paçaman, batık uçak projesinin hem turizme hem de balıkçılığa yarayacağını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

Daha önce başka ülkelerde ve ülkemizde yapılan yapay resif projeleri bize yol gösterici olmuştur. Dünyadaki örneklerine bakıldığında en büyüğü olma özelliğine sahiptir. Bundan öncede gerçekleştirdiğimiz projeler ülke turizmine büyük katkı sağlamıştır.”

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/dev-ucagin-montajinda-sona-gelindi-oraya-batirilacak-41225425
26
9
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
26
9
5
2
1