Türk Astronomi Derneği, Evden Etkinlik Düzenleyenleri Ödüllendirecek

13
1
1
0
0
Türk Astronomi Derneği (TAD), internet üzerinden evden yürütülebilen eğlenceli, eğitici, özgün ve çeşitli türdeki astronomi etkinlikleri düzenleyenleri ödüllendirecek.

TAD Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında insanların bugünlerde evde kalmalarının zorunlu olduğunu dile getirdi.

Küçük, bu zorlu süreçte merakı olanların astronomiden ve bilimden uzaklaşmamaları için Uluslararası Astronomi Birliği'nin (IAU) "Evden Çevirimiçi Astronomi Ödülleri" etkinliği düzenlediğini belirtti. Küçük, internet üzerinde evden katılım sağlanacak eğlenceli, eğitici ve çekici etkinliklerin ödüllendirileceğini ifade etti.

Kampanya ile ilgili detay veren Küçük, organizasyonun TAD'ın üye ve Türkiye temsilcisi olduğu IAU'nun Astronomi Bilim-Toplum Ofisi tarafından yürütüldüğünü kaydetti.

Yarışmanın "En Yaratıcı Etkinlik", "En İyi Aile Etkinliği", "En Başarılı Çevrimiçi Etkinlik", "En Çok Etkinlik Düzenleyen Grup", "Kitlesel Katılım" olmak üzere 5 kategoride gerçekleştirileceğini söyleyen Küçük, şunları kaydetti:

"Uluslararası Astronomi Birliği, bilim, toplum uzmanlarının, eğitimcilerin, amatör ve profesyonel astronomların ve astronomi meraklılarının internet üzerinden astronomi etkinlikleri yürütmelerini ve katılmalarını istiyor. Her seviyeden deneyime sahip astronomi meraklıları çevreleriyle internet üzerinden bağlı kalabilecekleri etkinlik düzenlemeye davet ediliyor. Bu etkinlikler bir kişinin teleskobundan yapacağı bir yayın, sanal toplantılar, planetaryum gösterimleri, çevrimiçi astronomi yarışmaları gibi etkinlikler olabilir. Yarışmada, birincilik ödülü her kategoride 600 avro, her kategoride ikincilik ödülü ise 300 avro. Her kategoride ilk 10' a girenlere IAU'nun astronomi bilim, toplum, eğitim dergisi Capital Journal'ın basılı haline 4 yıllık abonelik verilecek. Ayrıca etkinlik düzenleyen herkese katılım sertifikası verilecek."

Prof. Dr. Küçük, etkinliklerin 1 Nisan-31 Temmuz tarihlerinde yapılması gerektiğini ayrıca belirtti.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/evden-astronomi-etkinlikleri-duzenleyenler-odullendirilecek-41509076
13
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
1
0
0