Türk Girişimcilerin Uzay Aracı, Birleşmiş Milletler İçin Uzay Görevine Gidiyor!

1
0
0
0
0
Türk Girişimcilerin Uzay Aracı, Birleşmiş Milletler İçin Uzay Görevine Gidiyor!
Fatih Özmen'in CEO'su olduğu Sierra Nevada şirketine ait uzay aracı, Birleşmiş Milletler'in ilk uzay görevlerinden birinde kullanılacak.

Nevada Üniversitesi mezunu Türk kökenli girişimci Fatih Özmen'in kuruculuğunu ve İcra Kurulu Başkanı görevini üstlendiği ABD merkezli uzay şirketi Sierra Nevada, geliştirdiği uzay aracını Birleşmiş Milletler için bir uzay görevine göndermeye hazırlanıyor.

Dream Chaser (Hayalet Avcısı) olarak adlandırılan uzay aracı, Birleşmiş Milletler ile yapılan anlaşmaya göre 2021 yılında yapılacak bir uzay görevi için havalanacak. Daha önce NASA ve ESA gibi uzay ajanslarından milyarlarca dolar seviyesinde yatırım alan Dream Chaser isimli uzay aracı, 2021 yılında çıkacağı görevde 14 ülke için çeşitli uçuş deneyleri gerçekleştirecek.

Evrendeki en başarılı uzay araçlarından biri olarak görülen Dream Chaser'ın ilk görevindeki 14 ülke ekonomik açıdan dünya devleri arasına giremeyen ülkeler olacak ve Birleşmiş Milletler bu ülkelerin de uzay adına faaliyetler yürütmesi için ekonomik kolaylıklar sağlayacak. Ayrıca ilerleyen dönemlerde Dream Chaser; talep eden diğer Birleşmiş Milletler üyeleri için de daha farklı bir ekonomik yapılandırmayla hizmette olacak.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0