Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne Yeni Genel Müdür Ataması

0
0
0
0
0
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne Yeni Genel Müdür Ataması
Uzun yıllardır Türk Hava Yolları Genel Müdürülüğü görevini üstlenen Dr. Temel Kotil, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne genel müdür olarak atandı.

Ülkemizin havacılık ve uzay alanlarında daha fazla gelişmesi, ileri noktalara taşınması önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu gelişmelerden belki de en önemlisi ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne yapılan yeni genel müdür ataması oldu.

2005 yılından beri ülkemizin en büyük havayolu şirketi Türk Hava Yolları'nın genel müdürlüğünü üstlenen Dr. Temel Kotil, yapılan atamayla birlikte artık Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin genel müdürlüğünü görevini üstlenecek.

TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Temel Kotil Kimdir?

Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii A. Ş. (TUSAŞ)'ın genel müdürlüğü görevini devralan Dr. Temel Kotil, Türkiye'de havacılık sektörünün önemli isimlerindendir. Rize doğumlu olan 56 yaşındaki Dr. Temel Kotil, eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi'nde ve ardından Michingan Üniversitesi'nde tamamladı. 2003 yılında Türk Hava Yolları'ndaki kariyerine başlayan Kotil, 2005 yılında Türk Hava Yolları Genel Müdürü poizyonuna getirildi ve 2016'ya kadar THY'de önemli çalışmalar yürüterek THY'nin dünya genelinde tanınmasına önemli katkılarda bulundu. Şimdi ise Dr. Temel Kotil kariyerini TUSAŞ Genel Müdürü olarak sürdürecek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0