Türk Jeti HürJet, Tamamen Yerli Silahları ile Tüm Dünyanın Huzurunda Boy Gösterecek

138
5
5
4
3
Türk Ordusu’nun yakın destek ve eğitim uçağı ihtiyacını karşılaması amacıyla modellenen Hürjet; tamamen yerli mühimmatları ile bezenmiş olarak, dünyanın en prestijli havacılık etkinliklerinden biri olan Farnborough Airshow için İngiltere’de boy gösterecek.

2023 ylında ilk uçuşunu yapması planan yerli uçak Hürjet; 13 metre uzunluğu, 11 metre kanat açıklığı ve 4 metrelik kuyruk yüksekliği ile hafif taarruz görevlerinin aranan ismi olacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından tamamen yerli olarak geliştirilmesi planan uçak, şu ana kadar pürüzsüz bir şekilde gelişmeye devam ediyor.

Projenin teorik aşamayı geçerek fiziksel tasarım aşamasına geçmesini takiben kendini dünyaya tanıtmak isteyen Hürjet, yer prototopinin oluşturulmasının ardından sergilenmek üzere İngiltere’ye gönderiliyor.

İlk kez dünyaya tanıtılacak olan askeri projemiz, adına yakışır bir şekilde yalnızca yerli mühimmatlar ile donatılacak. Eklenecek yerli  mühimmatların listesi ise şöyle: TUBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Hassas Güdüm Kiti-82, ilk milli füzelerimizden Gökdoğan ve Bozdoğan, ROKETSAN çıkışlı Teber Lazer Güdüm Kiti MK-81 ve MK-82,L-Umtas.

Fuarda kamuflajlı olarak sergilenecek olan Hürjet, pek tabii Türk Hava Kuvvetleri’nin simgesi olan kartal figürüne de yer veriyor. 16 - 22 Temmuz tarihleri arasında sergilenecek yerli uçağımızın; temel anlamda 5. seviye bir eğitim uçağı olmasına karşın silah donanımları dahilinde hafif taarruz görevini üstlenerek, ana taarruz uçaklarına uygun zeminin sağlanmasına destek olacağını da belirtmek gerekiyor.

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-turk-jeti-hurjet-dunya-sahnesine-cikiyor-2058445-ekonomi
138
5
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
138
5
5
4
3