Türk Lise Öğrencisi, Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda Altın Madalya Aldı

51
5
4
1
0
Çiçeği burnunda lise mezunu Nurullah Giray Kuru, Romanya’da düzenlenen 59. Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda tüm rakiplerini geride bırakmayı başararak altın madalya kazandı.

Eğitimini devam ettirdiği liseden bu yıl mezun olan Nurullah Giray Kuru, Romanya’da düzenlenen 59. Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda altın madalyanın sahibi olarak ülkemizi başarıyla temsil etti. Nurullah Giray Kuru, bireysel olarak 107 ülkeden 600 öğrenciyi geride bırakmayı başarırken, Türk takımı da 1 gümüş, 4 bronz madalya kazanarak göğsümüzü kabarttı. Uluslararası Matematik Olimpiyatları’ndaki başarısı hakkında açıklamalarda bulunan Nurullah Giray Kuru, çocukluğundan bu yana matematiğe ilgili olduğunu dile getirdi.

‘’Yarışmada 2 gün boyunca her 3 soru ve bu 3 soruyu çözmek için 4.5 saat veriliyor. Bu sorulardan bireysel olarak puanınız hesaplanıyor. Ben toplam 31 puan aldım ve altın madalya kazandım. Olimpiyat soruları çok kaliteli sorulardan oluşuyor.’’ diyen Kuru, bu başarısı için çalışmalara erken yaşta başladığını dile getirdi; ‘’Ben 7 senedir matematik olimpiyatlarına hazırlanıyorum. Bu süreçte iki kere milli takıma seçildim. Çocukluğumdan beri matematikle ilgiliydim. İlk okula başladığımda elimde matematik kitapları vardı. Beni olduğum seviyenin kitapları kesmezdi. Hep daha yükseği hedefledim. Orta okula başladığımda da matematik olimpiyatları ile tanıştım ve bu olimpiyatlar için hazırlanmaya başladım. Liseye başladığımda ise işin derece fazlı başladı. Ulusal matematik olimpiyatına katılmaya, madalyalar kazanmaya ve milli takım kamplarına çağrılmaya başladım. Son iki yıldır da ülkemizi uluslararası matematik olimpiyatlarında temsil eden takımın arasındayım.’’

Bu başarısıyla birlikte Matematik Olimpiyatları’na veda ettiğini açıklayan Kuru, ‘’Geçen sene bronz madalya kazanmıştım. Bu sene performansımı artırarak altın madalya kazandım. Olimpiyatlar lise öğrencileri için düzenlediği ve ben de bu sene mezun olduğum için benim için burada son buluyor. Madalyayı aldığımı öğrendiğimde telefonumun şarjı yoktu. Geri gidip şarja taktığımda birikmişti herkesten tebrik mesajları. Gerçekten herkes de heyecanlıydı.’’ dedi.

Öğrencilerin matemetikten korkmaması gerektiğini ve çalışarak üstesinden gelebileceklerini dile getiren Kuru, ‘’Hiçbir şeyden korkmasınlar. Hiçbir şeyin üzerine yürümekten çekinmesinler. Yeterince emek harcandığında her şeyin üstesinden gelinebilinir. Ben de matematiğin tamamen cesaret işi olduğunu düşüyorum. Tavsiyem de kesinlikle gözlerinde hiç bir şeyi büyütmesinler. Bir şey çalışıyorsa bu nasıl çalışıyor bunu hep hep akıllarında tutsunlar. Sadece soruyu çözdüm bitti değil bu soruyu nasıl çözdüm neden böyle çözdüm fikrini kendilerine aşılamaya çalışsınlar.’’ dedi.

51
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
51
5
4
1
0