Türk Malı Tabanca 'Canik', Filipinler'e İhraç Edildi

120
8
6
2
2
Tamamen yerli üretim olan Canik tp9 sf elite s model tabancadan Filipinler Polis Kuvvetleri'ne 10 bin adet ihraç edildi.

Samsun Yurt Savunma Sanayi Canik Silah Fabrikası tarafından Türk Özel Kuvvetleri’nde yer alan askerlerin tavsiyeleri göz önünde bulundurularak geliştirilen ve üretilen Canik tp9 sf elite s model tabanca, 2017 yılında Birleşik Devletler’de Tabanca kategorisinde yılın silahı seçilerek büyük bir başarıya imza atmıştı.

ABD’deki başarısını global silah pazarında da sürdüren Türk malı Canik tp9 sf elite s, şimdi de Filipin polis kuvvetlerine ihraç ediliyor. Performansı ile global pazarda ses getirmeyi başaran Canik’ten  Filipin polis kuvvetlerine 10 bin adet ihraç edildi. İhracın toplam bedeli ise 4,6 milyon dolar (22 milyon TL) oldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Yurt Savunma Sanayi Canik Silah Fabrikası Genel Müdürü Cahit Utku Aral, ‘’Filipinler polis teşkilatı için ilk etapta almış olduğumuz ihalenin toplam adedi 10 bin adet ki, bu adet Temmuz 2018 itibariyle teslim edilmiş durumda. Silahımızın performansı Filipinler’de büyük ses getirdi.’’ dedi.

Silahın başarısı hakkında da konuşan Aral, ‘’Türk Özel Kuvvetlerinin tavsiyeleri ışığında silahlarımızı tasarlayıp, geliştiriyoruz ve başarımız buradan geliyor. Bugün dünyada sekizinci sıradayız. Biz 2017 yılında ABD’de tabanca kategorisinde yılın silahı seçildik. 80 kişilik bir jüri ekibinin kararı ile seçildik.’’ dedi.

‘’Bizim farkımız bütün dünyada ve tüm pazarlarda rekabet eden, pazarı ve gelişimleri yakından takip eden bir firma olmamız.’’ diyen Aral, ‘’Yıllık satışımız şuan 220 bin civarı, gelecek sene bu rakamın 250 bin olmasını hedefliyoruz. Türkiye’deki bilinirliğimiz yurt dışında ki başarımızdan geliyor. Bugün tetik mekanizmasıyla, kullanım ömrüyle, sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada ileri gelen bir firmayız.’’ dedi.

Elyaf katkılı polimer yapısı sayesinde sadece 800 gram ağırlığa sahip olan Canik tp9 sf elite s, 15 ve 18 mermili iki farklı şarjör yapısına sahip. Taktik fener, holografik nişangah ve susturucu gibi eklentilerin takılabildiği silah, kusursuz bir atış konforu sağlamak için özel olarak tasarlandı.

Kaynak : https://www.haberturk.com/filipin-polisi-turk-mali-silah-kullanacak-2065396-ekonomi
120
8
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
120
8
6
2
2