Türk Öğrenciler, Hidrojen Enerjili Yerli Araç Projesi “Barbaros” ile Avrupa Şampiyonu Oldu

222
5
2
1
0
Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu (UMAKİT)  öğrencileri "Barbaros" isimli yerli araçları ile dünyanın en prestijli mühendislik yarışmalarından Shell Eco Marathon Europe 2018’de birinciliğe layık görüldü.

1939 yılından bari alternatif enerji ile çalışan araçların verimlilik anlamında kıyasıya yarıştığı Shell Eco Marathon Europe 2018, bu sene Londra’da gerçekleştirildi. Yarışmanın favori adaylarından olan UMAKİT öğrencileri; hidrojen enerjisini baz alan araçlarıyla, en verimli sonucu yakalayan ekip olarak Avrupa 1.si oldu.

Bir metreküp hidrojen gazı ile tam 182,6 kilometre mesafe kat eden yerli araç, ülkemizin birçok başarılı genç mühendise ev sahipliği yaptığının simgesi haline geldi. UMAKİT ekibi konuya dair açıklamasında, hedeflerinin çok daha büyük olduğunu ve araçlarını daha da geliştireceklerini belirtti.

Araş. Gör. Mert Ali Özel, Alperen Kaya, Seçkin Çakır, Ebubekir Pınar, İsmet Berkay Kabatepe, Şevval Ferazoğlu, Furkan Avcı, Batuhan Temiz, Turgut Can Şahin, Aslıhan Pamuk, Furkan Onat, Tuğba Hacıoğlu ve Selim Şenocak’tan oluşan 13 kişilik Makine ve Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümü öğrencilerinin Barbaros ismini verdiği aracın motoru, motor sürücü devresi, karbon fiber jantı, inovatif soğutma sistemi, güvenlik sistemleri tamamen ekip tarafından geliştirildi ve üretildi.

222
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
222
5
2
1
0