Türk Polisinin Yeni Yardımcısı Yerli Drone: Akıncı 3000

1
1
0
0
0
Türk Polisinin Yeni Yardımcısı Yerli Drone: Akıncı 3000
Drone'lar artık Türk polisine görevlerinde eşlik edecek.

Teknoloji sektörünün ''yükselen yıldızı'' konumundaki cihazları drone'lara bir yenisi de yerli üretimimiz olarak eklendi. Drone sistemleri ve geliştirmeleri ile uğraşan mühendisleri bünyesinde barındıran Göktürk A.Ş. Akıncı 3000 adlı yerli drone'u üretti.

Askeri alan için üretilen ve bu bağlamda birbirinden önemli özelliklere sahip olan AKN 3000, günümüzde karşımıza çıkan üst seviye askeri drone'larda mevcut olan çoğu özelliği de barındırmakta. 50 dakikaya yakın uçuş süresine sahip olan AKN 3000, üç bin metre irtifası ile de dikkat çekmekte. Saatte 90km'lik hıza sahip olan drone, belli seviye rüzgarlı havalarda da görev yapabilmekte.

Video kayıt ve aktarımı konusunda HD hizmet sunan AKN 3000, 5km'ye kadar da HD görüntü aktarımı sunabilmekte. Askeri standartlar çerçevesinde, yüksek kalitede parçalardan üretilen drone, IP69k, IP69 , IP67 ve MIL sertifikalarına da sahip.

AKN 3000'in şu an için askeri alan için üretilmiş durumda ancak önümüzdeki yıllarda siviller için de farklı modellerin üretilmesi bekleniyor.

NOT: Haberimizi ilk yayınladığımızda drone'un üretici ortağı olarak ASELSAN ismini geçirmiştik. Bu Akıncı 3000 projesinin ASELSAN'la herhangi bir alakası yoktur, bu yapılan ufak hatadan dolayı sizlerden özür diliyoruz.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0