Türk Savunma Sanayisinin En Büyük İhracatı İçin İmzalar Atıldı

80
10
5
1
0
ASFAT, Pakistan MİLGEM Projesi (PN MİLKGEM) kapsamında savunma sanayisinin en büyük ihracatı olan ve 4 korvetin inşasını içeren anlaşmayı imzaladı. Proje kapsamında Yeni Nesil Ağ Destekli Savaş Yönetim Sistemi Advent, korvetlere inşa edilecek.

Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. (ASFAT), ülkemizin savunma sanayinde tek seferde yapılan en büyük ihracatı olan ve 4 korvetin inşasını içeren anlaşmayı imzaladı. Pakistan MİLGEM Projesi (PN MİLKGEM) kapsamında olan anlaşma dâhilinde ASFAT; ASELSAN ve HAVELSAN ile savaş sistemlerinin tedariki ve entegrasyonu için anlaştı.

Anlaşmanın imza törenine katılanlar arasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, Pakistan’dan askeri ve sivil yetkililer ve savunma sanayisinde faaliyet gösteren şirketlerin yöneticileri ve yetkilileri bulunuyordu.

'Savunma sanayisi için ihracat; bir seçenek değil, bir zorunluluk'

Savunma sanayisi

İmza töreninde açıklamalarda bulunan ASFAT Genel Müdürü Esad Akgün, projenin Türk mühendisinin uluslararası standartların üzerinde tasarım ve üretim yaptığını ortaya koyması ve bu kabiliyetlerini cömertçe paylaştığını göstermesi açısından oldukça önem teşkil ettiğini belirtti.

Savunma sanayisindeki sürdürülebilirlik ve dinamizmin devamının ihracattan geçtiğini söyleyen Akgün, bu sektörde ihracatın bir seçenek değil, bir zorunluluk olduğunun da altını çizdi. Projeye dair açıklamalarda da bulunan Akgün, Pakistan Korvet Projesi için en düşük maliyet, en kısa zaman ve en yüksek kalite prensiplerini uygulayacaklarını dile getirdi.

Konu üzerine konuşan bir başka isim olan HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, dünyada çok az sayıda ülkede bulunan ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile birlikte geliştirilen Yeni Nesil Ağ Destekli Savaş Yönetim Sistemi Advent’in dost bir ülkenin gemilerinde kullanılacak olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirtti.

Projenin bazı sistemleri ASELSAN tarafından sağlanacak:

korvet

ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, proje kapsamında kullanılacak olan Elektronik Harp Sistemi, Atış Kontrol Radarı, Lazer İkaz Sistemi, Torpido Karşı Tedbir Sistemi, 3 Boyutlu Arama Radarı, Seyir ve LPI Radarı, Seyir Destek Sistemleri, Ataletsel Seyrüsefer Sistemi, Muharebe Sistemleri, 76 mm Top Atış Kontrol Sistemi ve 25 mm Stabilize Top Sistemi'nin ASELSAN tarafından sağlanacağını söyledi.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/savunmadaki-en-buyuk-ihracatta-imzalar-atildi/1666072
80
10
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
80
10
5
1
0