Türk Savunma Sanayisinin En Büyük Gemi İhracatı Gerçekleşecek

3
0
0
0
0
Türk Savunma Sanayisinin En Büyük Gemi İhracatı Gerçekleşecek
Ülkemiz savunma sanayi alanında gün geçtikçe gelişmeye ve ihracat yapmaya devam ediyor. Türkiye'nin bu kez ihracat yapacağı ülke ise Pakistan olacak.

Ülkemiz her ne kadar üstün teknolojilere sahip ülkelere kıyasla bazı konularda geri kalsa da hızla teknoloji alanında gelişmeye ve başarılarını arttırmaya devam ediyor. Özellikle Türkiye'deki savunma sanayi ile ilgili kuruluşlar çok önemli işlere imza atıyor.

Bu alanda Türkiye'nin teknoloji satacağı ya da diğer bir değişle teknoloji ihracatı yapacağı ülkelerden birisi ise Pakistan olacak. Express Tribune isimli gazeteye bir Pakistan Deniz Kuvvetleri mensubu tarafından yapılan açıklamaya göre Pakistan, Türkiye ve Çin'den savaş gemisi ithal edecek. Pakistan'ın Türkiye'den alacağı savaş gemisi ise STM tarafından geliştirilen MİLGEM olacak.

Türkiye'nin savunma sanayinde en büyük gemi ihracatı gerçekleşecek

Savunma Teknolojileri Mühendislik (STM) Genel Müdürü Davut Yılmaz daha önce yaptığı açıklamalarda ülkemizdeki savunma sanayinin en büyük gemi ihracatının yapılmasının hedeflendiği projede Pakistan Deniz Kuvvetleri için denizde ikmal tankeri geliştireceklerini açıklamıştı. Böylelikle her iki bilgiyi de dikkate aldığımızda bir sorun çıkmadığı takdirde Türkiye savunma sanayisinin en büyük gemi ihracatını gerçekleştirecek.

3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0