Türk Tabipleri Birliği: Aktif Hasta Sayısı Açıklanandan 10 Kat Daha Fazla

107
20
16
13
4
COVID-19'a ilişkin 5. ay değerlendirme raporunu açıklayan Türk Tabipleri Birliği, aktif vaka sayısının 10 katı kadar vaka bulunduğunu söyledi. TTB, sağlıkçıların da tükendiğini ifade etti.

Mart ayından beri ülkemizde görülen koronavirüse karşı ciddi bir savaş içindeyken Türk Tabipleri Birliği (TTB) COVID-19 İzleme Kurulu, yeni bir rapor yayınladı. T24'ün haberine göre TTB, yayınladığı 5. ay değerlendirme raporunda benimsenen salgın stratejisinin başarılı olmadığının altını çizdi ve 'Salgın kontrol atlına alınamıyor, sağlıkçılar tükeniyor!' görüşüne yer verdi.

TTB COVID-19 İzleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Feride Aksu Tanık, 623.766 kişinin karantina altına alındığını, 11 Ağustos 2020 itibarıyla Sağlık Bakanlığı verilerine göre hesaplanan aktif hasta sayısının 11.152 olduğunu söyledi. Tanık, bakanlığın seroprevalans çalışmasında elde edilen sonuçların hesaplanan aktif hasta sayısı ile karşılaştırılması durumunda toplumda PCR testi ile tanı alanların 9,9 katı kadar aktif vaka bulunduğunu aktardı.

Sağlık çalışanları tükeniyor:

türk tabipleri birliği

COVID-19'a ilişkin 5. ay değerlendirme raporu, 14 Ağustos Cuma günü Zoom üzerinde gerçekleştirilen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Toplantıya TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, TTB COVID-19 İzleme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Feride Aksu Tanık, Prof. Dr. Özlem Azap ve Prof. Kayıhan Pala katıldı. Toplantıda giderek daha çok sağlık çalışanının enfekte olduğunu ve sağlık çalışanlarının tükenmekte olduğu vurgulandı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, toplantının açılışında yaptığı konuşmada 11 Mayıs'ta AVM'lerle başlayan yeniden açılma sürecinin 3 ayının dolduğunu belirtti. Birinci aşamanın 11 Mayıs, ikinci aşamanın 27 Mayıs- 31 Ağustos, üçüncü aşamanın 1 Eylül – 31 Aralık, dördüncü aşamanın da aşının bulunmasının beklendiği 1 Ocak ve sonrası olduğunu belirterek şu anda 2. aşamada olduğumuzu söyledi. Sinan Adıyaman, bu süreçte 27'si hekim 53 sağlık çalışanının COVID-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Feride Aksu Tanık, merkezi otoritenin mücadele stratejisinin yanlış olduğunu belirterek mücadelenin bireylerin önlemlerine bırakılabilecek bir mesele olmadığını belirtti. Tanık, sağlık çalışanlarının özlük haklarının geliştirilmesi ve COVID-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının geride kalan yakınlarının yaşamlarının güvence altına alınması gerektiğini ifade etti.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/ttb-den-covid-19-pandemisinde-5-ay-raporu-aktif-hasta-sayisi-aciklananin-10-kati-saglikcilar-tukeniyor,897092
107
20
16
13
4
Emoji İle Tepki Ver
107
20
16
13
4