Türk Telekom'un Milli Klavye Uygulaması Tambu'ya Arama Motoru Eklenecek

17
6
4
1
0
Türk Telekom'un 2017 yılında kullanıcılara sunduğu, Türkçe odaklı klavye uygulaması Tambu'ya arama motoru eklenecek.

Milli klavye uygulaması olan Tambu, 2017 yılından itibaren 6.6 milyon indirmeye ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Klavye uygulamasının can alıcı noktası olan özel oluşturulmuş yerel içerikli temalar ve GIF'ler ise 68 milyon kez kullanıldı. Uygulamaya daha fazla özellik ve işlevsellik katmak isteyen Türk Telekom, Tambu'ya lokasyon bazlı entegrasyonlar ve arama motoru ekleyecek.

Ayrıca Türk Telekom, Güney Koreli teknoloji devi Samsung ile önemli bir anlaşmaya imza attı. Yapılan anlaşmaya göre Samsung telefonlara, Türk Telekom'un SIM kartı takıldığı taktirde Tambu uygulaması otomatik olarak indirilecek. Bu anlaşma için Samsung'un OMC (Open Market Customization) teknolojisinden yararlanılacağı aktarıldı.

Türk Telekom Dijital Servisler Başkanı Ramazan Demir yaptığı açıklamada, "En yakın rakibinin 3 katı kadar indirilen Tambu, ülkemizde en çok indirilen klavye uygulaması oldu ve halkımız tarafından oldukça hızlı bir şekilde benimsendi. Bugün, lansmanından bir yıl sonra 6,6 milyon indirilme sayısına ulaşmış olması ve dünya nüfusunun neredeyse 3 katı kadar etkileşim yaratmış olması gurur verici." ifadelerini kullandı.

Projenin sosyal bir deney olarak başladığını aktaran Demir, arama motoru sayesinde gelir elde edebileceklerini belirtti. Yapılacak olan yenilikleri detaylı bir şekilde anlatan Demir, "Önümüzdeki dönemde TAMBU'ya ekleyeceğimiz arama motoru ile kullanıcılar aradıkları GIF'lere, emojilere ve hareketli çıkartmalara daha hızlı ulaşabilecek. Ayrıca, kullanıcıların günlük internet ihtiyaçlarını tek bir noktadan karşılayabilmeleri için de yeni işbirliklerine gidiyoruz; çok bilinen bazı internet sitelerini TAMBU'dan erişilebilir hale getiriyor, lokasyon bazlı arama imkanını geliştirerek TAMBU'dan çıkmadan pek çok ihtiyacın giderileceği bir ortam yaratıyoruz. Bize özel, yenilikçi bir yaklaşımla yapay zekayı kullanarak kişisel sözlüğü geliştiriyor, sunduğumuz içeriği iki katına çıkararak kullanıcıların duygularına tercüman olmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

17
6
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
6
4
1
0