Türk 'Tony Stark' Lise Öğrencisi, El Pompasından Tüfek Yaptı

143
51
19
2
2
Amasya'da bir lise öğrencisi, sadece bir el pompası ve birkaç su borusu kullanarak 50 metre menzilli bir tüfek geliştirmeyi başardı.

Amasya’da henüz 16 yaşında bir lise öğrencisi olan olan Bilal Gün, bir el pompası ve birkaç su borusu kullanarak 1 buçuk metre uzunluğunda bir tüfek geliştirdi. El pompasının su borularının içine basınçlı hava depolaması ile çalışan tüfeğin menzili ise şu an için 50 metre ile sınırlı.

Tüfeği ‘ateşlemek’ için pompayla 4-5 kere hava basmanın yeterli olduğunu belirten Bilal Gün, “Kompresör ekleseydim daha hızlı bir şekilde dolabilirdi. Fakat ardınızda koca bir kompresör taşıyamazsınız. ‘İstediğim yere taşıyayım, istediğim yerde ateş edeyim’ diye el pompası kullanmayı tercih ettim.” dedi.

Okulunun en başarılı öğrencilerinden biri olarak gösterilen Bilal Gün, makine mühendisliği eğitimi almak istediğini belirtirken, “Daha da geliştirilebilir. Dürbün de takılabilir. Adeta yerli ve milli imkanlarla keskin nişancı tüfeği yaptım.” şeklinde konuştu.

Oğlu el pompasından tüfek yapmaya başladığında ‘Boş işlerle uğraşma, daha mantıklı işlerle uğraş’ diyen baba Bekir Gün ise “Tamamen amatörce uğraşarak güzel bir silah yaptı. Çocuklarımızın önünü açmalıyız. Engel olmamalıyız. ‘Boş işlerle uğraşma’ dememeliyiz.” şeklinde konuştu.

143
51
19
2
2
Emoji İle Tepki Ver
143
51
19
2
2