Türk Üniversitesinden Geleceğin Savaş Teknolojisi Olacak Elektromanyetik Fırlatma Sistemi!

0
0
0
0
0
Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Lütfi Öksüz ve ekibi, 500 metre menzile kadar yol alabilen elektromanyetik fırlatma sistemi geliştirdi.

Prof. Dr. Lütfi Öksüz ve ekibi, silahların ateşlenmesi için gerekli olan baruta alternatif ‘elektromanyetik fırlatma sistemi’ geliştirdi. Projeleri hakkında konuşan Öksüz, "Bu sistemde oluşturduğumuz elektromanyetik dalgalarla kullandığımız malzemeler üzerine bir kuvvet uyguluyoruz. Bu kuvvet de malzemeye bir itki sağlıyor ve belli bir hızla fırlatıyor. Elektromanyetik enerji ile gerçekleştirilen itki, normal kimyasal yakıtlarla yapılan itkilerden 5-10 kat daha fazla olabiliyor" ifadelerini kullandı.

Sistemlerinin saniyede 300 metre yol katedebildiğini belirten Prof. Dr. Öksüz, benzer sistemlerin yurt dışında 3 bin metre hıza ulaşabildiğini, üzerinde çalışmaya devam ederek kendi sistemlerini de bu hıza ulaştırabileceklerini söyledi.

Fırlatma için barut gibi katı - sıvı yakıtların kullanıldığını ve etki - tepki yasasına göre hareket ettiklerini belirten Öksüz, barutun sağladığı termal enerjinin kinetik enerjiye dönüştürüldüğünü ve merminin -ya da füzenin- bu şekilde fırlatıldığını söyledi.

Sistemlerinin ‘geleceğin savaş teknolojisi’ olduğunu belirten Öksüz, son olarak şunları söyledi: “Bu sistem, aklınıza gelen her şeyi fırlatabilecek düzeyde. Top olabilir, füze olabilir, tank mermisi olabilir. Sistemle fırlatma sayısını artırabilirsiniz. Elektromanyetik fırlatma sistemi ile artık barut kullanılmayacak. Bunun yerine elektromanyetik enerjiyi kullanabileceğiz. Bundan sonra savunma sanayisinde kullanılacak silahlar, elektromanyetik fırlatıcıların kullanıldığı silahlar olacak. Dünyada bunları gemilere monte etme çalışmaları devam etmektedir. Geleceğin savaş teknolojisinde lazerlerin ve elektromanyetik fırlatıcıların önemi çok fazla olacaktır."

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0