Türk Ünlülere Şantaj Yapan Hacker'ın İlk Duruşması Görüldü

0
0
0
0
0
Türk Ünlülere Şantaj Yapan Hacker'ın İlk Duruşması Görüldü
Dört ünlü ismi özel görüntülerini yayınlamakla tehdit eden hacker yakalandı ve hakim karşısına çıktı.

Daha önce dünya çapında tanınmış birçok ünlü ismin kötü niyetli hackerlar tarafından hacklenerek şantaja mahrum kaldığı haberlerini duyuyorduk. Bu kez benzer bir haber de Türkiye'den geldi.

Güneşi Beklerken dizisiyle ünlenen İsmail Ege Şaşmaz ve sevgilisi Ela Topçuoğlu, spiker Refia Roksan Kunter Özkan ve TV'deki güzellik yarışmalarıyla ün kazanan Zeynep Öztürk'ün özel fotoğraflarını ele geçirdiği ayrıca bu özel görüntülerle ünlü isimlere şantaj yaptığı iddia edilen üç kişi daha önce gözaltına alınmıştı. Şüpheliler ilk kez hakimin karşısına çıktı.

Görülen duruşmada İsmail Ege Şaşmaz, sanıklar arasındaki Osman G.'nin kendisini telefonla arayarak para istediğini ve burada da sesinden tanıdığını belirtirken; verilere erişen hackerın ilk önce oynadığı yeni dizinin senaryosunu internete sızdırdığını ve arından bazı özel görüntülerini de internete sızdırarak daha falza özel görüntü yayınlamamak için para istediğini ve toplamda 31 bin TL ödeme yaptığını aktardı.

Diğer ünlü isimler de benzer şantajlara maruz kalırken, Roksan Kunter daha önce Twitter hesabının bu şahıslar tarafından çalındığını ve çalınan Twitter hesabı üzerinden de kendisine şantaj yapıldığını belirtti.

Osman G.'nin yanı sıra sanıklar arasında Osman G.'nin kız arkadaşı Merve N. ve Muhammed A. da bulunurken; Muhammed A. hacklemek hakkında hiçbir bilgisi olmadığını ve Osman G.'nin yanında şoförlük yaptığını ve ayrıca getir götür işleri için çalıştığını açıkladı. Merve N. ise Osman G.'nin yanında Sosyal Medya Uzmanı olduğunu ve konuyla alakası olmadığını söyledi.

İlk duruşma sonunda Osman G. tutuklu kalırken, Merve N. ve Muhammed A. diğer duruşmalara katılma şartıyla serbest bırakıldı.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0