Türk YouTuber, Yapay Zeka ve Sesli Komutla Çalışan Iron Man Zırhı Tasarladı

146
11
10
6
4
Marvel’in ünlü karakteri Iron Man, yerli girişimci olan Tolga Özuygur’a ilham oldu. Tolga Özuygur, yapay zeka ve sesli komut sistemi ile çalışan Iron Man zırhı ile ilgili çalışmalarını kendine ait YouTube kanalından yayınladı.

Tolga Özuygur, İstanbul’daki atölyesinde yaptığı çalışmaları kaydeden ve yayınlayan bir YouTuber. Tolga Özuygur, bugünlerde geliştirmeye devam ettiği Iron Man zırhı ile haberlere konu oldu. Özuygur’un geliştirdiği Iron Man zırhı, yapay zeka teknolojisi ve sesli komut sistemi ile çalışıyor. 

YouTuber, geliştirmeye devam ettiği zırh için bütün çalışmalarını kendine ait bir atölyede devam ediyor. Tolga Özuygur, Iron Man zırhına ait bütün parçaları kendisi tasarlıyor ve atölyesinde bulunan üç boyutlu yazıcı ile kendisi üretiyor. 

tolga özuygur iron man

Tolga Özuygur, aslında bir yazılımcı ve oyun geliştiren bir şirketin sahibi. Ancak son zamanlarda yaptığı projeleri YouTube üzerinden de paylaşmaya başladı. Özuygur, üzerinde çalıştığı projelerin zorluklarını ve keyifli anları takipçileri ile paylaşmaya devam ediyor. 

YouTuber Tolga Özuygur, kısa zamanda beklediğinden daha büyük bir ilgi ile karşılaştığını belirtiyor. Özuygur, şimdi de Marvel’ın ünlü karakteri Iron Man zırhı üzerindeki çalışıyor ve çalışmasının her adımını YouTube kanalından takipçileri ile paylaşmaya devam ediyor. 

iron man

Ünlü YouTuber, Iron Man zırhı üzerindeki çalışmalarında önemli bir mesafe aldı. Iron Man zırhının şimdiye kadar kaskını, kolunu ve göğüs zırhını hazırlamayı başardı. Tolga Özuygur, sesli komut sistemi eklenen kask aracılığıyla geliştirdiği özellikleri kontrol edebiliyor. 

Tolga Özuygur, çocukluğundan beri Iron Man’e hayran olduğunu belirtiyor. Özuygur, “Hep aklımda, ‘Bir Demir Adam zırhım olsa ne kadar güzel olur’ diye bir şey vardı. Çocukluğumda bile vardı. Şu anda madem yapabiliyorum artık, yapabilecek seviyeye geldim, ‘Neden yapmayayım?’ dediğim bir proje aslında. Sonra bir anda yapmaya başladım. Genelde öyle oluyor. Kafanıza bir fikir takılıyor, o fikir bir süre orada kafanızı kurcalıyor ve daha sonra bir anda yaparken buluyorsunuz kendinizi” açıklamasını yaptı.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201910071040332360-turkiyenin-yerli-iron-mani-yapay-zeka-ve-sesli-komutla-calisan-zirh-tasarladi/
146
11
10
6
4
Emoji İle Tepki Ver
146
11
10
6
4