Türk YouTuber, Nadir Bulunan Bir Hayvanın Bursa’da Yaşadığını İspatladı

173
16
5
2
1
Bursa’da çiftçilikle beraber YouTuber’lık da yapan İbrahim Saygın, hayvanları takip edip görüntülerini aldığı YouTube kanalında nadir bulunan bir hayvanın videosunu paylaştı.

İbrahim Saygın isimli çiftçi, Bursa’da çiftçiliğe devam ederken aynı zamanda YouTube için videolar kaydediyor. İbrahim Saygın, insanlar tarafından Bursa’da yaşadığı yaygın şekilde bilinmeyen hayvanların görüntülerini çekiyor.

Hayvansever YouTuber İbrahim Saygın, bu sefer de Bursa’da yaşandığı neredeyse hiç bilinmeyen ağaç yediuyuru isimli hayvanı görüntülemeyi başardı. Saygın, ağaç yediuyuru isimli hayvanı Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Akçalar Mahallesi’nde görüntüledi. Sargın, yediuyurun yuvasını bularak hayvanın yavrularını sevmeyi başardı. 

Ağaç yediuyuru

Ağaç yediuyurunu görüntülediği video ile ilgili açıklama yapan YouTuber İbrahim Saygın, tarımla uğraştığını ve çocukluğundan beri hayvanları sevdiğini söyledi. Saygın, ağaç yediuyurunun Bursa’da yaşadığını öğrendikten sonra Akçalar Mahallesi’nde araştırma yapmaya başladığını belirtti. Saygın, araştırma yaparken anne ve yavru ağaç yediuyurunu bulduğunu açıkladı.

İbrahim Saygın, ağaç yediuyuru isimli hayvanı, gözlemenin zor olduğunu, YouTube'da paylaştığı videonun altına açıklama olarak ekledi. Nedeni olarak ise ağaç yediuyurunun ekim ayından nisan ayına kadar 7 ay boyunca uyumasını gösterdi. Bol yapraklı ağaçlarda yaşayan ağaç yediuyuru, koruma altında olan bir tür. 

Kaynak : https://www.iha.com.tr/haber-nadir-bulunan-hayvani-bulup-bursada-yasadigini-ispatladi-816128/
173
16
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
173
16
5
2
1