Turkcell CEO’sundan Telefona Taksitle İlgili Önemli Tweet

0
0
0
0
0
Turkcell CEO’sundan Telefona Taksitle İlgili Önemli Tweet
Turkcell Genel Müdürü (CEO) Kaan Terzioğlu, Twitter’da yaptığı bir paylaşımda telefonlarda taksit durumunu tamamen engellemek isteyen kişiler olduğunu dolaylı yoldan belirtti.

Hatırlayacak olursanız 10 Ağustos tarihinde kredi kartıyla telefona taksit getirileceği yönünde açıklamalar gelmiş ve bu konuyla ilgili çalışmaların yürütüldüğü belirtilmişti.

Ancak bugün kredi kartıyla telefona taksit uygulamasının sanıldığından farklı şekilde uygulanabileceği ve “yerli” telefonlarda geçerli olacağı konuları basında yine gündeme taşınan konular arasında yer aldı.

Bu kapsamda mevcut mikro kredi ve operatör faturasına ek taksitlendirmelerin de engelleneceğine yönelik söylentiler yer alırken, aynı zamanda beklendiği kredi kartına taksit uygulamasının başlatılmayacağı iddia edilirken bu süreçte Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu’ndan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

15 Temmuz süreci sonrasında milletin akıllı telefonları sayesinde harekete geçtiğini belirten Terzioğlu, bazı kişilerin cep telefonlarının taksitle satılmasının önüne geçerek vatandaşın akıllı telefon sahibi olmasının da engellenmesini istediğini söyledi.

Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu’nun yaptığı açıklamaya göre şu anda atılan adımlar sadece kredi kartıyla telefona taksit değil, tüm yöntemlerle taksit ihtimalinin engellenmesini sağlamak. Bu tweet ile ilgili durum ne kadar bağdaştırabilir, konu hakkında yorum sizin.

Ayrıca taksit uygulamasının sadece yerli telefonlarda uygulanacağı durumuyla ilgili kafalar karışık. Ülkemizde sadece telefonların belirli bir kısmının yerli üretimini Vestel yaparken, diğer “yerli” adıyla ürünlerini pazarlayan şirketler yabancı üreticilerin ürünlerini kendi logosuyla piyasaya sunuyor.

Ciddi anlamda bir karmaşa haline gelen konunun Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin açıklamasına göre Kurban Bayramı’ndan sonra netleşecek.

Tabii kredi kartıyla telefona taksit konusunda henüz kesin bir sonuç yok. Kredi kartıyla telefona taksit gelip gelmeyeceğini bayramdan sonraki süreçte göreceğiz. Açıkçası şu anda en büyük ihtimal kredi kartıyla telefona taksit uygulaması başlayacak ve diğer kategorilerde de taksit sayısı arttırılacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0