Turkcell Genel Müdürü, Yerli ve Milli E-postayı Duyurdu

79
17
2
1
0
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Yerli, milli e-postayı da geliştirdik, önümüzdeki günlerde devreye alacağız” açıklamasında bulundu. Turkcell bugün yerli asistan Yaani’yi de tanıtmıştı.

Turkcell Teknoloji Zirvesi kapsamında yapılan aktiviteler devam ederken, şirketin genel müdürlüğü görevini yürüten Murat Erkan da yeni geliştirdikleri teknolojileri açıklıyor. Erkan, bu teknolojilere ek olarak yerli, milli e-posta sistemini geliştirdiklerini de söyledi.

Öncelikli olarak Yaani Asistan’ı tanıtan Erkan, "Mühendis arkadaşlarımız gece gündüz çalıştılar ve yerli, milli Yaani yapay zeka platformunu geliştirdiler. 'Yaani yapay zeka', cebimizdeki asistan oluyor. Bütün geliştirmelerin tamamı Türk mühendisler tarafından yapıldı” açıklamasında bulundu.

Şirketin çalışmaları hakkında bilgi veren Turkcell Genel Müdürü, ortaya koydukları vizyona uygun olarak sadece Turkcell müşterileri için ürün geliştirmediklerini ve ürünleri daha sonra hem başka operatörlere hem de yurtdışına açıklarını ifade etti.

Erkan, tüm dünyada verinin büyük öneme sahip bir hale geldiğini ve verilerin ülke içinde kalmasının, ülke için ne kadar önemli olduğundan bahsetti. Turkcell’in 20’den fazla dijital servisi olduğunu belirten Turkcell Genel Müdürü, “Milli, yerli servisler çıkarmak, bu ülkeye borcumuz. Dijital servisleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bütün sektörlere değen bir ekosistemimiz var, bunlarla beraber çözüm üretiyoruz. Dünyanın en büyük havaalanı İstanbul'da açıldı. Dünyanın en hızlı havalanını da İstanbul Havaalanı yaptık. Turkcell olarak nerdeyse küçük ölçekli bir şehir altyapısı kurduk. Havaalanı müşterilerinin kesintisiz, hızlı hizmet alması için en müthiş bir proje hayata geçirdik.

Türkiye'nin otomobili konusunda beş babayiğitten biriyiz. Endüstrilerde değişim anları vardır, o değişim anlarında doğru yatırımı yapmak lazım. Otomotiv sektörü de böyle bir değişim anında. Yapılan yatırımlardan en önemlisi veriye yapılan yatırım." dedi. Erkan, 2015’ten bu yana veri merkezleri kurduklarını, bu proje için 2 milyar TL yatırım yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/turkcell-genel-muduru-erkan-yerli-milli-e-postayi-gelistirdik,bSRQnEuk7EKy0JCHY8tg1A
79
17
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
79
17
2
1
0