Turkcell'den Bomba Açıklama: Apple Yayın Servisini Tanıttı da TV+'ın İsim Hakkı Bizde

278
71
20
15
2
Turkcell, Apple'ın dün akşam tanıtmış olduğu kendi yayın servisi TV+'ın Türkiye'deki isim hakkının 2014 yılından bu yana kendilerinde olduğunu belirtti.

Apple, dün akşam gerçekleştirdiği lansman etkinliği ile birlikte çevrimiçi yayın servisi Apple TV Plus’ı (TV+) duyurdu. Servis, ücretli abonelik uygulaması ile içerikli kullanıcılarına ulaştıracak ve içinde yalnızca yayın hakları alınan yapımlar değil, orijinal Apple içerikleri de bulunacak.

Bununla birlikte Türkiye’nin dijital operatörü olan Turkcell, kendi yayın servisini 2014 yılında hizmete sunmuştu. İlginçtir ki Turkcell’in yayın servisinin adı da Apple’ınki gibi TV Plus yani TV+. Dolayısı ile TV+ isim hakkı Türkiye’de Turkcell’de bulunuyor.

Turkcell TV+ ile ilgili olarak bir değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Turkcell Dijital Medya ve Eğlence Direktörü Barış Zavaroğlu, “Türkiye’de TV+’ın isim hakkı bizde. Apple da bu yeni servisiyle buraya geldiğinde, bu markanın zaten alınmış olduğunu görecek. Logo bile neredeyse aynı, biz büyük onlar küçük harfle yazıyor.” şeklinde konuştu.

Günümüz itibarıyla Turkcell TV Plus’ın 3.6 milyon aboneye ulaştığını sözlerine ekleyen Zavaroğlu, “Apple’ın dünkü lansmanı tamamen tesadüf oldu. Ama bizim için iyi oldu. Bu alandaki stratejimizin ne kadar doğru olduğunu gördük. TV+’ı önümüzdeki dönem daha fazla duyacaksınız.” dedi.

Turkcell’in Netflix ve BKM ile gerçekleştirdiği iş birlikleri hakkında da konuşan Zavaroğlu, “Netflix ile yakın bir zamanda işbirliğine de gideceğiz. TV+ kutularına Netflix uygulamasını da dahil etmeyi düşünüyoruz. BKM ile yeni bir anlaşma yaptık. Her hafta 5 yeni BKM filmi, TV+ abonelerine ücretsiz olarak sunulacak. Yerli filmlerin daha fazla seyirciye ulaşması amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğiyle izleyiciler, Ata Demirer’den, Cem Yılmaz’a ve Yılmaz Erdoğan’a ünlü oyuncuların filmlerine yıl boyunca ücretsiz erişebilecek.” dedi.

278
71
20
15
2
Emoji İle Tepki Ver
278
71
20
15
2