Turkcell, Yapay Zekâ Destekli Yaani Sesli Asistanını Tanıttı

45
37
7
3
1
Gündelik işlemlerimizi sesli komutlar ile hızlı bir şekilde gerçekleştirebildiğimiz sesli asistanlar konusunda Turkcell’den de bir atılım geldi. İstanbul’da düzenlenen 10. Teknoloji Zirvesi kapsamında Turkcell, Yaani platformuna özel sesli asistanını tanıttı.

Ses sentezleme teknolojisine sahip yapay zekâ yazılımları olan sesli asistanlar, son yılların en gözde dijital hizmetleri arasında bulunuyorlar. Google Asistan, Apple Siri, Microsoft Cortana gibi global hizmetler, İngilizce temelli olarak yapılandırılan yapay zekâ desteğine sahipler. 

Yapay zekâların hangi dil üzerine programlandıkları ise büyük önem taşıyor. Bu nedenle bu alanda yapılan yerli yatırımların ve gerçekleşen projelerin büyük değeri var. Turkcell’in onuncusunu düzenlediği geleneksel Teknoloji Zirvesi kapsamında tanıttığı Yaani sesli asistanı, Türkçe komutlar üzerine programlandı.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan yapılan Yaani dijital asistan tanıtımında asistanın akıllı ev aletleriyle iletişim kurabileceği, Fizy gibi uygulamalarla iletişim kurabileceği de söylendi. Bunun dışında hastaneden randevu alma, yemek siparişi verme gibi özellikleri de bulunuyor. Ayrıca makine öğrenimi sayesinde Yaani’ye “ev yemeği sipariş et” dediğiniz zaman, “Her zamanki gibi mi?” yanıtını veriyor.

2017’de arama motoru olarak ilk defa gördüğümüz Yaani, artık sesli bir asistana da sahip. Önümüzdeki haftadan itibaren ise platforma e-posta desteği de gelecek. Yaani’nin e-posta servisi sunucuları ise Türkiye’de bulunacak herhangi bir yabancı şirket sürece dahil edilmeyecek.

Webtekno ekibi, Turkcell Teknoloji Zirvesi'nden detayları aktarmaya devam ediyor....

45
37
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
45
37
7
3
1