Türkiye, 1.5 Milyar Dolar Karşılığında Pakistan'a 30 Adet T129 ATAK Helikopteri Sattı

158
5
3
2
1
Türkiye'nin yerli ve milli helikopteri T129 ATAK'ın önümüzdeki süreçte diğer ülkelere ihraç edileceği söylenmişti. Bugün açıklanan anlaşmaya göre ATAK'ın ilk alıcısı Pakistan oldu.

Reuters'in haberine göre 30 adet ATAK helikopterin satış fiyatı toplamda 1.5 milyar dolar olacak. Son yıllarda askeri teçhizata ve ordu kuvvetlerine oldukça önem veren Pakistan, ATAK helikopterleri 5 yıl içerisinde periyodik olarak teslim alacak.

Gerçekleştirilen bu anlaşmayla, Cumhuriyet tarihimizin tek seferde gerçekleşen en büyük savunma sanayisi ihracatı yapılmış oldu. Savunma Sanayii Başkanlığı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı arasında devam eden T129 ATAK Helikopteri sözleşme görüşmeleri nihai sonuca ulaştı. İki kardeş ülke arasında 30 adet T129 ATAK Helikopteri’nin satışına yönelik resmi sözleşme imzalandı. TUSAŞ bu satışın yanı sıra, lojistik, yedek parça, eğitim ve mühimmat anlamında geniş bir sözleşme paketi üzerinde uzlaşma sağladı."

Açıklamaya göre ATAK helikopteri bir süredir Pakistan Kara Kuvvetleri tarafından test ediliyordu. Süreç sonunda Pakistanlı yetkililer ATAK helikopterden oldukça memnun kalıp olumlu rapor verdiler. Pakistan Deniz Kuvvetleri’nin açtığı korvet ihalesini de kazanan Türkiye, böylece ciddi bir atılım gerçekleştirmiş oldu.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/turkiyeden-pakistana-dev-ihracat-2518746/
158
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
158
5
3
2
1