Türkiye'de Çatısında Elektrik Üretenler, Vergiden Muaf Olacaklar!

68
14
3
1
0
Konutların çatısına kurulacak tek bir elektrik üretim tesisinde üretilecek ihtiyaç fazlası elektrik enerjisini satanlar, 'vergi muafiyetinden' faydalanabilecek.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Gelir Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ ile, 7103 sayılı Vergi Kanunlarıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunla yapılan değişikliklerin uygulanmasına dair usul ve esaslar belirlendi. Buna göre, konutların çatısına kurulacak tek bir elektrik üretim tesisinde üretilecek ihtiyaç fazlası elektrik enerjisini satanlar, 'vergiden muaf esnaf' kabul edilecek.

Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olarak konutlarda kurulu tesislerde elektrik üretimi gerçekleştiren ve ihtiyaç fazlasını satan vatandaşların esnaf muaflığından faydalabilmesi için üretim tesisinin sahip olunan ya da kiralanan konutların çatı ya da cephelerinde kurulu olması şartı aranacak.

Söz konusu tesisilerin azami kurulu gücü, 10 kilovata değin olacak ve elektrik sadece bir üretim tesisinde üretilebilecek. Konutunu hem işyeri hem de mesken olarak kullanan kişilerin elde ettiği kazançları, muafiyet kapsamında kabul edilecek.

Apartmanın ortak ihtiyacının karşılanması için kurulan tesislerden gerçekleştirilen satışlarda da gider pusulası yönetim adına düzenlenebilecek. Böylelikle, apartmandaki bütün malikler yerine yalnızca yönetim ismine tek bir pusula düzenlenmesi yeterli olacak.

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/catisinda-elektrik-uretene-vergi-ekonomi-2686398/
68
14
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
68
14
3
1
0