Türkiye'de Elektrikli Araç Sahipleri Otomobillerini İSPARK'ta Şarj Edebilecek

1
0
0
0
0
Türkiye'de Elektrikli Araç Sahipleri Otomobillerini İSPARK'ta Şarj Edebilecek
İSPARK, elektrikli araçlar için şarj üniteleri üreten firmalarla işbirliği yaparak kent genelinde açık ve kapalı otoparklarına şarj üniteleri yerleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kuruluşu İSPARK vasıtasıyla yeni nesil elektrikli otomobiller için otoparklarda şarj üniteleri kuruyor. İSPARK, elektrikli araçlar için şarj üniteleri üreten firmalarla işbirliği yaparak kent genelinde açık ve kapalı otoparklarına şarj üniteleri yerleştirdi.

2010 yılında çevre dostu elektrikli araçlara yönelik çalışmalara başlayan İSPARK ilk etapta pilot olarak belirlenen beş otoparkında dolum ünitelerini kurmuştu. Devam eden yıllar içinde farklı üretici firmalarla görüşülerek bu sayı artırıldı. Beşiktaş Balmumcu Katlı Otoparkı, Bostancı Açık Otoparkı, Cihangir Katlı Otoparkı, Kadıköy Açık Otoparkı, Merter Katı Otoparkı ve Ümraniye Katlı Otoparkı'nın da aralarında bulunduğu 12 noktada şarj dolum üniteleri hazır hale getirildi.

Her bir park alanında kurulan bazı istasyonlarda iki araç şarj edebiliyor. Şarj istasyonları kullanan sürücüler şarj ücretlerini Kredi kartı veya İstanbulkart ile yapabilecekler. Projenin diğer açık ve katlı otoparklarda yaygınlaşması için fizibilite çalışmaları devam ediyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0