Türkiye'de Uçaklarda Galaxy Note 7 Kullanılmasıyla İlgili Önemli Uyarı!

0
0
0
0
0
Türkiye'de Uçaklarda Galaxy Note 7 Kullanılmasıyla İlgili Önemli Uyarı!
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye'de yapılacak uçuşlarda yolcuların Samsung Galaxy Note 7 cihazını kullanmaması gerektiğini belirtti.

Bildiğiniz üzere Galaxy Note 7'nin batarya sorunuyla ilgili olarak bazı ülkelerde uçaklara Samsung Galaxy Note 7 ile binmek yasaklanmıştı. Birçok ülkede yeni parti Note 7'ler kullanıcıların eline ulaşana kadar bazı ülkelerde uygulanan yasak, Türkiye'ye de yansıdı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Twitter hesabı üzerinden Samsung Galaxy Note 7'nin uçaklarda kullanımıyla ilgili bir uyarı mesajı yayınladı. Yayınlanan mesajda Samsung Galaxy Note 7 kullanıcılarının cihazlarıyla birlikte uçağa bindiklerinde telefonlarını hiçbir şekilde uçakta şarj etmemesi, uçak altı bagajına verilmemesi ve hiçbir şekilde uçakta telefonun açılmaması uçağın yangın riskine karşı belirtildi.

Özellikle ülkemizdeki modellerde henüz bir sorun yaşanmasa da mevcut cihazlarla ilgili kesin olarak sorun yaşanmayacağı gibi bir durum yok. Bu nedenle cihazını iade ya da değişim için teslim etmeyen kullanıcıların, sadece uçuş esnasında değil günlük kullanımda da bu duruma dikkat etmelerinde fayda var.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0