Türkiye’deki Dijital Haritalardan En Güncel Olanı Hangisi?

0
0
0
0
0
Sistemine kayıtlı 850 bin işyerinin %60’ının coğrafi kodlamasını yapan online firma rehberi Yellow Pages, en güncel harita yazılımlarının hangisi olduğunu açıkladı.

Yellow Pages, rehberinde bulunan firmaları Apple, Bing, Facebook, Foursquare, Google ve Yandex gibi platformlara ve bu platformların dijital haritalarına yerleştiren bir online firma rehberi. Sistemine kayıtlı 850 bin işyerinin %60’ının datasını manuel olarak tek tek doğrulayan Yellow Pages, Türkiye’de kullanılan popüler harita yazılımlardan hangisinin daha güncel olduğunu da ortaya çıkarmış oldu. 

Apple Haritalar

Türkiye’deki harita özelliği çok fazla gelişmiş olmamasına rağmen son zamanlarda önemli çalışmalar yapan Apple Haritalar, iOS 9’la birlikte toplu taşıma güzergahlarını göstermeyi aktif etmeye başlayacak. Mobil cihazlar üzerinden sesli yol tarifinin de yapılabildiği Apple Haritalar, son olarak ülkemizdeki trafik bilgilerini de aktif ederek ‘online harita uygulamaları’ arasında iddialı bir konuma geldi.

Doğru posta kodları diyorsanız Bing Maps

HERE’ın sağladığı haritaları kullanan Microsoft’un harita platformu Bing Maps’in mobil platformlarında harita ve navigasyon bulunmuyor. Yalnızca tarayıcı üzerinden ve Windows’un son 3 işletim sistemi sürümünde (8, 8.1 ve 10) çalışan Bing Maps’in en iyi olduğu nokta ise Türkiye’de posta kodlarını doğru gösteriyor olması.

Google Maps

Son 4 yıldır verilerini güncellemeyerek 2011’deki harita verilerini kullanan Google Maps, nihayet geçtiğimiz günlerde haritalarını güncelledi. Birçok eski cadde ve sokağın adlarının düzeltildiği bu güncellemedeki en büyük yenilik ise 3D yapıların görünebilir duruma gelmesi oldu. Şu an için ağırlık olarak İstanbul’da aktif olan bu özelliğin gelecek son güncelleme ile diğer önemli illere de gelmesi bekleniyor.

Yandex Navigasyon

Türkiye pazarına girmesiyle birlikte Türkiye’de en çok kullanılan harita / navigasyon uygulamaları arasına giren Yandex.Navigasyon, uygu görünümleri açısından yetersiz olsa da yol bilgisi ve navigasyon özellikleri açısından oldukça başarılı. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0