Türkiye'deki Kayıtlı Drone ve Drone Pilotu Sayısı Belli Oldu

23
6
2
1
1
Türkiye'de kayıtlı insansız hava araçlarının (drone) sayısı 25.000'e yaklaşırken, söz konusu araçları kullananların sayısı ise 31.194'e ulaştı.

Günümüz dünyasının en önemli teknolojik yeniliklerden biri olan insansız hava araçlarında (drone) kayıt sayısı her geçen gün artıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) verilerine göre İHA Sistemleri Talimatı'nın yayımlanmasından sonra 23 Şubat 2016 tarihinden itibaren İHA'ların kaydı için başvurular internet üzerinden alınmaya başlandı.

Azami kalkış ağırlığı 500 gram-25 kilogram aralığında olan İHA'lar ve bunları kullanacak pilotlar, bu talimat çerçevesinde Genel Müdürlük tarafından oluşturulan internet tabanlı kayıt sistemine dahil edildiler.

Azami kalkış ağırlığı 500 gramın altında olan İHA'lar kapsam dışında bırakıldı. Fakat azami kalkış ağırlığı 25 ila 150 kilogram aralığında olan ikinci gruptaki İHA'lar ile azami kalkış ağırlığı 150 kilogramın üzerinde olan İHA'ların, Türk hava araçları tesciline kayıt yaptırma zorunlulukları bulunuyor.

Bunun dışında kapalı alanlarda kullanılan İHA'lar, yere ya da farklı bir platforma bağlı olan insansız balon vb. sistemler ve devlet insansız hava araçları da talimat kapsamının dışında yer alıyorlar.

Kaynak : http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/turkiye-deki-kayitli-drone-sayisi-belli-oldu_472222
23
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
6
2
1
1