Türkiye'den Çekileceği Söylenen Sony Mobile'dan Endişe Verici Açıklama

163
32
26
12
10
Bir süredir mobil cihaz pazarında ciddi krizlerle yüzleşen Sony, geçtiğimiz günlerde Türkiye pazarından çekileceğine dair iddialarla gündeme geldi. Firmadan geniş yankı uyandıran söylentileri neredeyse doğrular nitelikte, endişe verici bir açıklama geldi.

Sony, kullanıcı beklentilerini tasarım açısından karşılayamadığı için bir süredir pek çok hayranından tepki alıyordu. Hatta rekabet konusunda artık devlerle savaşamayacak konuma gelen şirket, yerini Çinli Xiaomi ve Huawei gibi firmalara kaptırdı. Nitekim Sony, ısrarla geleneksel tasarım çizgisini bozmadan yoluna devam etti. Tüketiciler arasında hala Sony’nin bu tavrına sadık kişiler bulunsa da pazarın genelindeki beklenti trendlere uyulması yönündeydi. 

Ürettiği cihazlar performans ve teknik yeterlilik açısından rekabete son derece uygun olsa da insanları çoğu göze hitap etmediklerini düşündüklerinden diğer firmaları tercih ettiler. Bu nedenle Sony’nin içinde bulunduğu kriz durumu ciddileşmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde firmanın bu konuyla başa çıkmak için pazar sınırlandırmasına gideceği söylentileri ortaya atıldı. Sony’nin fedakarlık yapacağı söz konusu pazarlardan birisi ise Türkiye idi.

Firma, söylentileri yalanlamayan ve büyük ölçüde de doğrulayan bir açıklamada bulundu:

Sony Mobile Türkiye’nin dahil olduğu Ortadoğu-Afrika Bölgesi Kurumsal İletişim Bölümü, “Kârlı büyümemizi sürdürmek için aldığımız süregelmekte olan tedbirlerin bir parçası olarak, pazardaki durumu dikkatli şekilde takip ediyor ve Ortadoğu, Afrika ve Türkiye’deki operasyonlarımızın fizibilitesini gözden geçiriyoruz” şeklinde kısa bir bildirimde bulundu. 

Açık bir şekilde Sony’nin küresel pazarda aradığını bulamamış olması, onu kazancı düşük olan pazarlardan uzaklaştırmaya yönlendirmiş gibi görünüyor. Firma kesin bir dille Türkiye pazarından çekildiğini ifade etmese de gözden geçireceğini söylüyor. Bu açıklamaya ilişkin detayların önümüzdeki süreçte netleşmesini bekliyoruz, takipte kalın.

Sizce Sony Mobile, Türkiye pazarından çekilmeli mi?

163
32
26
12
10
Emoji İle Tepki Ver
163
32
26
12
10