Türkiye'de İlk Kez Bir Futbol Stadyumu, 5G Altyapısıyla Donatıldı

63
12
6
4
1
5G bağlantı teknolojisinin yaygınlaşma süreci devam ediyor. Şimdi ise Türkiye'de ilk kez bir futbol kulübünün stadyumu, 5G bağlantı altyapısıyla donatıldı. Turkcell tarafından yapılan çalışmalar, taraftarlara yeni bir futbol deneyimi yaşatacak.

5G bağlantı teknolojisi her geçen gün biraz daha hayatımızın içerisine giriyor. Ülkeler bu konudaki altyapılarını hazırlamaya çalışırken özel kurum ve operatör şirketleri de bu konudaki çalışmalarını sürdürüyorlar. Türkiye'de de tıpkı tüm dünyada olduğu gibi 5G ile ilgili hazırlık çalışmaları devam ediyor. Şimdi ise Türkiye'de ilk kez bir futbol takımının stadyumu, tamamen 5G altyapısı ile donatıldı.

Türkiye'de 5G bağlantısına ulaşan ilk takım Trabzonspor oldu. Birkaç yıldır aktif olarak hizmet veren Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu artık, 5G altyapısına sahip. Tesisin inşaası döneminde tüm altyapı işlemlerini yürüten Turkcell, yaptığı yeni bir çalışma ile stadyumu 5G bağlantı desteğine kavuşturdu. Trabzonspor'un sahip olduğu bu sistem, futbolseverlere yepyeni bir deneyim yaşatacak gibi görünüyor.

Trabzonspor

5G bağlantı desteği tüm dünyada daha yüksek hızlı internet ve daha düşük gecikme süresi imkanı sunacak. Bu da hayatımızdaki pek çok şeyi değiştirecek. Aslına bakacak olursak Trabzonspor tesislerine yapılan bu altyapı çalışması da 5G bağlantısının ne anlama geldiğini gözler önüne seriyor. Çünkü sistem, hem stadyumda hem de stadyumun çevresindeki taraftarlar için benzersiz bir futbol deneyimi sunuyor.

Peki bu sistem, taraftarlara neler sunacak? Şöyle ki bundan sonra Trabzonsporlu taraftar, stadyumun neresinde oturursa otursun maçın tamamına hakim olabilecekler. Taraftarlar, yeni sistem sayesinde maçı istedikleri bir açıdan ekranlar aracılığıyla izleyebilecekler. Ayrıca bu sistem, beraberinde sanal gerçeklik hizmetini de getirecek. Bu sayede taraftarlar, kişiselleştirilmiş bir maç deneyimi yaşayabilecekler ve diledikleri istatistiklere anında ulaşabilecekler. 

Trabzonspor

5G bağlantı teknolojisinin Trabzonspor'a sağlayacağı hizmet bununla da sınırlı değil. Yapılan çalışmaları kapsamında stadyuma çok sayıda yeni kamera yerleştirilecek. 360 derece görüş açısı olan bu kameralar, taraftarlardan maçı evlerinden izlerken bile sanki stadyumun içerisindeymiş gibi bir hissiyat yaşatacak. Taraftarlar, her nerede olursa olsunlar yeni sistemle birlikte aynı deneyimi yaşayabilecekler.

Turkcell'in yaptığı çalışmalar sonucunda Trabzonspor, Türkiye'de ilk 5G altyapısına sahip olan spor takımı oldu. Konuyla ilgili olarak diğer takımların benzer çalışmalar yapıp yapmayacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/5g-altyapisi-ilk-kez-trabzonspor-stadinda-41364217
63
12
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
63
12
6
4
1