Türkiye, Kariyer Fuarları İle Beyin Göçünün Önüne Geçmeyi Hedefliyor

28
12
4
3
1
Yurtiçi ve yurtdışında düzenlenecek kariyer fuarları sayesinde, ülkemizde artan beyin göçünün önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ülkemizin son 20 yılda yaşadığı en ciddi sıkıntıların başında gelen beyin göçü, yapılan açıklamaya göre tersine çevrilmeye çalışılıyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan çalışmalara göre, beyin göçünün önüne geçilmesi hedefleniyor.

Genç beyinleri ülkeye kazandırmak için fuarlar düzenleyen İnsan Kaynakları Ofisi, yurtiçinde düzenlenen fuarlar dışında; Almanya, İngiltere, Güney Afrika, Özbekistan gibi ülkelerde de kariyer fuarları düzenleyerek, yurt dışında yaşayan Türk öğrencileri kaçırmamak için çalışmalar yapıyor. İnsan Kaynakları Ofisi, bu insanları ülkemizin önde gelen şirketlerine kazandırmayı amaçlıyor. Düzenlenen fuarlarda Aselsan, Türk Hava Yolları, Turkcell gibi teknolojik gelişmeler ve Ar-Ge çalışmalarıyla adını duyuran şirketler için bilgiler paylaşan İnsan Kaynakları Ofisi, beyin göçünü engellemek adına gençlere avantajlı iş olanakları yaratmak istiyor.

Yapılan açıklamaya göre ilk olarak Almanya’nın Ahen ve Köln şehirlerinde yapılacak kariyer fuarları, daha sonrasında İngiltere’de Londra, Güney Afrika’da Johannesburg ve Özbekistan’ın Taşkent şehrinde düzenlenecek. Nisan ayında başlaması planlanan yurt dışı kariyer fuarlarını, bu ülkelerde yaşayan tüm Türk vatandaşlarının takip etmesi bekleniyor.

Başarılı gençlerin ülkeye geri kazandırılması için başlatılan bu dev proje, öğrencilerin kendi bölümü ile ilgili iş olanakları hakkında bilgi edinmesine yardımcı olacak.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/basarili-turk-genci-ulkede-kalacak-41151777
28
12
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
28
12
4
3
1