Türkiye, Kripto Para İşlemlerinde Dünyanın En Aktif 9. Ülkesi Oldu

31
5
1
0
0
DataLight tarafından dünyanın en popüler 10 kripto para borsasında elde edilen verilere göre Türkiye, dünyada kripto para işlemlerinin en aktif olduğu 9. ülke konumunda.

Kripto para borsaları, 2017 yılında Bitcoin’in akıl almaz yükselişi ile hareketlenmeye başlamış, kripto para yatırımları son iki yıl içinde hiç olmadığı kadar popülerleşmişti. Kripto para veri analiz platformu DataLight, dünyanın en popüler 100 kripto para borsasının trafiklerini inceleyerek ülkelere göre kripto para yatırımlarının durumunu ortaya çıkardı.

DataLight’ın verilerine göre Birleşik Devletler, 22 milyonun üzerinde aylık toplam ziyaretçi sayısı ile kripto para borsalarının en hareketli olduğu ülke. 6 milyon+ ziyaretçi ile Japonya ikinci sırada yer alıyor. Bir başka Asya ülkesi olan Güney Kore, aylık 5 milyon 700 bin ziyaretçiyle kripto para konusunda dünyanın en aktif 3 ülkesi oluyor.

Bu noktada Türkiye’nin elde ettiği sonuç kimileri için şaşırtıcı kimileri için ise normal olabilir. Zira Türkiye, aylık 2 milyon 414 bin 148 ziyaretçi ile dünyada kripto para hareketliliğinin en yüksek olduğu 9 ülke olarak dikkat çekiyor. Türkiye’nin bu noktada Hindistan, Fransa, Hollanda gibi ekonomileri geride bırakması da oldukça dikkat çekici.

Kaynak : https://uzmancoin.com/bitcoin-turkiye-sayisi/
31
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
5
1
0
0