TÜİK Verilerine Göre Türkiye’nin Bu İlçesinde Kadın ve Erkeklerin Sayısı Eşit

60
7
2
1
1
TÜİK verilerine göre Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde hem kadın hem de erkek sayısı birbiriyle tamamen eşit.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2018 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre 23 bin 734 kişinin yaşadığı Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde 11 bin 867 kadın ve 11 bin 867 erkek yaşıyor. Hem iş hem de sosyal hayatta kadın erkek eşitliğinin en üst seviyede olduğu ilçede kadın erkek sayısının bire bir eşit olması şaşkınlık yarattı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhacıköy Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, “İlçemizde kesinlikle cinsiyetçi bir ayrım söz konusu değil. Belediye Başkanımız da bir hanımefendi. Küçük bir ilçe olmasına rağmen, bir hanımefendiyi belediye başkanı seçmiş. Yani kadın ve erkeği aynı gören, ayrımcılık yapmayan bir ilçe.” şeklinde konuşarak kadın erkek eşitliğine verdikleri öneme değindi.

8 yıldır eşiyle birlik çiçekçilik yapmakta olan Bilgin Kiremitçi, “Eşimle omuz omuza vererek geçimimizi sağlıyoruz. Gümüşhacıköy'de kadınlar her zaman eşlerine destek veriyor. Erkeklerimiz de kadınların kıymetini biliyor. İlçemizin nüfus verilerinde de buna paralel olarak kadın ve erkekler eşit çıktı.” şeklinde konuşurken, yine ilçe sakinlerinden Ali Altunay, “İlçemiz kadın ve erkek eşitliği konusunda her zaman duyarlı olmuştur. Nüfusun eşit olması, sosyal yaşantıda kadın ve erkek eşitliğini teyit eder nitelikte. İlçemizde kadınlara her zaman değer verilir, kadınlar ön planda tutulur. Kadın ve erkek nüfusumuzun eşit olması bizi mutlu etti.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/seyahat/kadin-ve-erkek-sayisinin-esit-oldugu-ilce-41156887
60
7
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
60
7
2
1
1