Türkiye'nin En Uzun İsimli Adamı, Kızına da 43 Harften Oluşan İsim Koydu

243
75
28
12
11
Türkiye’nin en uzun isimli vatandaşı Haşim Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğulları, kızına 43 harften oluşan bir isim koydu.

Haşim Ahmet Abdulbaki Buğra Bahadır Nebioğulları ismini ilk duyduğunuzda bir futbol takımının defans beşlisinden bahsediliyor zannedebilirsiniz ancak bahsi geçen isim tamamiyle gerçek. Şu sıralar Denizli’de yaşayan 41 yaşındaki Haşim Ahmet Abdulbaki Buğra Bahadır Nebioğulları, isminin hikayesi de bir hayli ilginç. Takvimler 1977’yi gösterdiğinde, aile üyeleri arasında isim yüzünden çıkan bir anlaşmazlık sonucu tüm aile üyelerinin koyduğu isimler ile nüfus memurluğuna müracaat edildi. Nüfus memurunun 3 gün süren direnişi kırıldığında ise Türkiye’nin en uzun isimli adamı bugünkü ismini aldı.

Tahmin edebileceğiniz üzere Haşim Ahmet Abdulbaki Buğra Bahadır Nebioğulları, ismi sebebiyle hayatı boyunca okulda, sınavda, bankada, askerde sorunlar yaşadı. Türkiye’nin en uzun ismine sahip adamı, baba olduğunda ise bu ünvanı kızıyla paylaşmak istemiş olacak ki, kızına da tam 43 harften oluşan bir isim koymuş.

Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğlulları’nın 2007 doğumlu kızı Aybike Güliz Enzel Yağmur Eflinnisa Nebioğulları, "Ailede herkes farklı bir isim koymuş. 36 tane isim olmuş ancak 6 tane isim yazabilmişler. Sınavlarda ismimi yazarken zorlanıyorum. Aybike yazıp, üç nokta koyuyorum, sonra soy ismimi yazıyorum" sözleri ile babasının yaşadığı sorunları şimdiden yaşamaya başladığını itiraf etti. Fakat yine de babasının kızına koyduğu bu ismi bir armağan olarak kabul edebiliriz, zira Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğlulları, Türkiye'nin en uzun isimli insanı ünvanını kızıyla paylaşma kararını yıllar önce vermiş.

243
75
28
12
11
Emoji İle Tepki Ver
243
75
28
12
11