Türkiye, Suriye'nin 3 Farklı Bölgesinde Fakülte Kuruyor

220
18
10
5
2
Türkiye, Suriye'de 3 fakülte kuracak. Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulacak olan bu fakülteler; Eğitim Fakültesi (Afrin), İslami İlimler Fakültesi (Azez), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (El-Bab) olarak belirlenmiş durumda.

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye'deki bazı üniversitelere yeni fakülteler kuruldu ve yeni bölümler eklendi. Ayrıca yine bu kararname kapsamında üniversitelerin bazı fakülte ve bölümleri kapatıldı. Tüm bunlara ek olarak bazı fakültelerin isimleri de değiştirildi. Yeni kurulan bölümlere bu yıl öğrenci alımı yapılmayacak.

Cumhurbaşkanı kararı doğrultusunda 19 üniversiteye yeni fakülte ve enstitü kuruldu. Kapatılan enstitü ve yüksekokul sayısı ise 27 olarak belirlendi. 4 fakültenin ise ismi değiştirildi. Ayrıca başka bir Cumhurbaşkanı Kararı, Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı olarak Suriye'de kurulacak, üç fakülteyi de içeriyor. Dilerseniz şimdi de bu kararın hangi üniversiteleri etkilediğine daha yakından bakalım.

Resmi Gazete

İşte Suriye'de kurulan fakülteler

Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, Suriye'de üç farklı fakülte kuracak. Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulacak olan bu fakülteler; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (El-Bab), İslami İlimler Fakültesi (Azez) ve Eğitim Fakültesi (Afrin) olarak belirlenmiş durumda. 

Cumhurbaşkanı kararı ile açılan fakülte ve enstitüler

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'ne bağlı Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin, Ardahan Üniversitesi'ne Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nün, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne Uygulamalı Bilimleri Fakültesi'nin, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne Erbaa Sağlık Bilimleri ve Spor Bilimleri Fakültesi'nin, Beykent Üniversitesi'ne Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nün, Biruni Üniversitesi'ne Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nün, Dokuz Eylül Üniversitesi'ne Diş Hekimliği Fakültesi'nin, İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne İletişim Birimi ve İnternet Enstitüsü'nün, Karabük Üniversitesi'ne Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nün, İstanbul Üniversitesi'ne Diş Hekimliği Fakültesi'nin, İstanbul Aydın Üniversitesi'ne Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nün, Kocaeli Üniversitesi'ne Turizm Fakültesi'nin, Celal Bayar Üniversitesi'ne Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin, Munzur Üniversitesi'ne Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nün, Muş Alparslan Üniversitesi'ne Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Turizm Fakültesi'nin ve Şırnak Üniversitesi'ne de Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nün kurulmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı kararı ile kapatılan fakülte ve enstitüler

Cumhurbaşkanı Kararı'na göre; Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Erbaa Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ardahan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Karabük Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Kocaeli Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Munzur Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Sağlık Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Beykent Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Şırnak Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü kapatıldı.

İsimleri değişen fakülteler

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi'nin ismi Ziraat Fakültesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin Hacı Bayram Veli İslami Araştırmalar Enstitüsü'nün ismi İslami Araştırmalar Enstitüsü, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin ismi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin ismi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak değiştirildi.

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-19-universite-bunyesinde-yeni-fakulte-ve-enstitu-kuruldu-2527891
220
18
10
5
2
Emoji İle Tepki Ver
220
18
10
5
2