Türkiye, Tarihinin En Büyük Savunma Sanayi İhalesini Kazandı

189
8
5
4
3
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye’nin Pakistan’daki Korvet Satış İhalesini kazandığını açıkladı. Yapılan anlaşma ile Pakistan’a satılacak olan 4 MİLGEM Korveti, ülke tarihimizin, tek seferde gerçekleştirilmiş en büyük savunma sanayi ihracatı olacak.

Türkiye’nin 1996 yılından bu yana yürüttüğü yerli savaş gemisi üretimi projesi olan Milgem Projesi, savunma sanayii ticareti anlamında olumlu sonuçlar vermeye başladı. Pakistan’nın donanma ihtiyacını karşılamak amacıyla ülkede düzenlenen ihaleye katılan Türkiye, 4 Milgem gemisini Pakistan’a satmak için ihaleyi kazanan taraf oldu, imzalar atıldı

Milli gemi projesi olan Milgem’in ilk çıktısı olan gemi, 27 Eylül 2008’de Preve Deniz Zaferi’nin 470. yıl dönümünde denize indirilmişti:

Pakistan’ın Ravalpindi kentinde bulunan ülkenin Savunma Üretimi Bakanlığı’nda gerçekleştirilen imza törenine Türkiye’yi temsilen Milli Savunma Bakanlığı ve Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi olan ASFAT’ın yetkilileri ve Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul katıldı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Pakistan Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan 4 korvetin ihalesi sonuçlandı ve bu ihaleyi Türkiye olarak biz aldık. Bugüne kadar Türk savunma sanayisinde bir seferde en yüksek rakamlı ihracattır bu" açıklamasında bulundu. 

İlk olarak 1996 yılında bir fikir olarak ortaya atılan Milgem Projesi, ilk olarak  2000 yılında Türk Deniz Kuvvetleri’nin ihtiyacını karşılamak için 12 adet geminin üretimiyle somut sonuçlar verdi. 2004 yılında ordudaki mühendislerin desteğiyle üretim süreci hızlandı, 2008 yılında ilk gemi denize indirildi. Son olarak proje kapsamında üretilen TCG Kınalıada gemisi 2017 yılında suya indirildi.

189
8
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
189
8
5
4
3