Türkiye Ukrayna’ya İnsansız Hava Aracı Sevk Edebilir!

94
9
7
3
0
Türk mühendisler tarafından geliştirilen insansız hava araçları, ülkemizde büyük bir gurur ve yankı uyandırmıştı. Şimdilerde bu başarıya ilgi duyan Ukrayna ile Türkiye arasında çeşitli anlaşmalar yapılması söz konusu.

Ukrayna Savunma ve Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Oleg Glaskovskiy, geçtiğimiz günlerde İstanbul’daki Baykar Makine şirketini ziyaret etti. Yapılan görüşme kapsamında, ülkemizin mühendisleri tarafından üretilen insansız hava aracı (İHA) sevkiyatı ve ortak bir İHA inşa merkezi açılışı konuları konuşuldu.

İnsansız sistemlerin üretimi konusunda uzman Baykar Makine, Gladkovskiy’i ağırlayarak şirketin İHA üretim süreçlerini detaylı bir şekilde anlattı. Sunumu değerlendiren Ukrayna Savunma ve Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Oleg Glaskovskiy, şirket yetkilileri ile Ukrayna’ya İHA sevkiyatının ihtimallerini konuştu.

Ülkesinde böyle bir araca ihtiyaç duyduğunu ifade eden Glaskovskiy, topçu atışlarını koordine etmek için İHA’yı kullanabileceklerini belirtti. Bunun yanı sıra uzun vadede ortak bir İHA merkezinin açılma olasılığının da mevcut olduğuna karar verildi. Eğer bu alışveriş gerçekleşir ve ortak bir merkez açılırsa, her iki ülke için de çeşitli karlar söz konusu olacaktır diyebiliriz.

94
9
7
3
0
Emoji İle Tepki Ver
94
9
7
3
0