Türkiye Uzay Ajansı, Resmi Gazete’de Yayımlandı: İşte Tüm Detaylar

41
36
7
3
3
Türkiye Uzay Ajansı'yla ilgili yeni bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararname, Türkiye Uzay Ajansı'nda hangi kadroların bulunacağını ve bu kadrolarda kaç çalışanın olacağını açıklıyor.

İçerisinde yaşadığımız evrene olan ilgi her geçen gün artarken, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler de uzayda söz sahibi olabilmek için gerekli çalışmaları sürdürüyorlar. Diğer devletlerin olduğu gibi Türkiye'nin de uzayla ilgili bazı çalışmaları var ve hatta bu çalışmaların tek bir koldan yürütülebilmesi için Türkiye Uzay Ajansı kuruldu.

Türkiye Uzay Ajansı, henüz çok yeni bir oluşum ve faaliyetlerine yeni yeni başlayacak. Şimdi ise bu kurumla ilgili yeni bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan 52 numaralı kararname, Türkiye Uzay Ajansı'ndaki çalışan işlemlerinin nasıl yapılabileceğini gösteriyor. 

Türkiye Uzay Ajansı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde yer alan bilgilere göre Türkiye Uzay Ajansı'na verilecek görev ve yetkilerin kullanılması, ajansın çıkaracağı yönetmeliklerle belirlenecek. Ayrıca Türkiye Uzay Ajansı, 123 personele sahip olacak ve bu personelin memur kadrosundaki ataması açıktan veya naklen yapılabilecek. Ajansa yapılacak atamalarda herhangi bir sınır olmayacak.

Kararname ayrıca, Türkiye Uzay Ajansı'nın sahip olacağı kadroları ve hangi kadroda kaç çalışanın olacağını da gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre Türkiye Uzay Ajansında; 1 Başkan, 2 Başkan Yardımcısı, 1 1. Hukuk Müşaviri, 6 Daire Başkanı, 4 Başkanlık Müşaviri, 20 Uzay Teknolojileri Uzmanı, 10 Uzay Teknolojileri Uzman Yardımcısı, 12 Şube Müdürü, 1 İç Denetçi, 3 Avukat, 20 Mühendis, 6 Fizikçi, 6 Matematikçi, 12 Astronom, 3 Grafiker, 10 memur ve 6 sekreter görev yapacak. 

Türkiye Uzay Ajansı'nda çalışacak uzay teknolojileri uzmanları ve uzay teknolojileri uzman yardımcıları sosyal haklar açısından adalet uzmanları ve adalet uzman yardımcılarına eşdeğer tutulacak.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cumhurbaskanligi-kararnamesi-resmi-gazetede-5465861/
41
36
7
3
3
Emoji İle Tepki Ver
41
36
7
3
3