Türkiye'deki Yangınlar Yabancı Basının da Gündeminde: İşte Atılan Başlıklar

192
14
4
4
2
Türkiye'nin farklı yerlerinde ortaya çıkan ve çevreye büyük ölçüde zarar veren yangınlar, yetkililer tarafından sabah-akşam demeden kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ülkemizdeki bu durum tüm dünyada konuşulan bir konu haline geldi.

Çıkış sebebinin hala gizemini koruduğu orman yangınları maalesef ülkemizin başta doğal yapısı olmak üzere birçok konuda kötü sonuçlara sebep oldu ve olmaya devam ediyor. Ülke gündeminin başında olan bu olay yüzünden evini, hayvanlarını ve daha nicelerini kaybeden insanların yanında ormanda yaşayan hayvanlar da durumdan oldukça kötü etkilendi.

En son Bakan Pakdemirli, yangınların son durumunu aktarmış ve 91 yangının kontrol altında olduğunu, 10 yangının ise devam ettiğini söylemişti. Durum dünya çapında ünlü isimlerin bile dikkatini çekti ve dünya basını da bu konuda sessiz kalmadı. İşte dünya basınının Türkiye’deki orman yangınlarıyla ilgili attığı başlıklar:

BBC: Yangınlar tatil yerlerini tehlikeye atarken yabancı turistler tahliye edildi

BBC

“Bodrum’da 5 yıldızlı 3 otel tahliye edildi. Çarşamba gününden bu yana devam eden yangınlar, 6 kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu. Yetkililer, 10 yangın dışında kalanların kontrol altına alındığını söyledi.

Washington Post: Paslı gökyüzünün altında: Ölümcül orman yangınları Türk tatil yerlerini tehdit ediyor

Washington Post

Son 2 günde Türkiye’nin güneyinde ortaya çıkan orman yangınları, en az 4 kişinin yaşamını yitirmesine, onlarca kişinin yaralanmasına, köylülerin ve turistlerin kaldığı köylerin, kasabaların ve ülkenin en lüks tatil yerlerinden birkaçının tahliye edilmesine sebep oldu.

CNN World: Türkiye genelindeki düzinelerce orman yangını, 4 kişinin ölümüne sebep oldu

CNN World

Geçtiğimiz 3 günde ülkede, hava koşullarından ve iklim değişikliğinden kaynaklandığı düşünülen düzinelerce yangın olduğu bildirildi.

The New York Times: Orman yangınları Akdeniz ülkelerini etkilerken sırada Türkiye var

New York Times

"Türk makamları, en az altı kişiyi öldüren ve popüler turistik yerleri tehdit eden yangınların nedenlerini araştırdıklarını söyledi."

Sky News: Türkiye orman yangınları: Uydu görüntüleri ölümcül yangınların neden olduğu yıkımı gösteriyor, 'sabotaj' göz ardı edilemez

Sky News

"Meslektaşlarına içme suyu götüren gönüllü bir itfaiyeci de dahil olmak üzere en az dört kişi öldü."

  • NOT: Yapılan son açıklamaya göre yangında can kaybı 5'e yükseldi. 5 yerde yangın halen kontrol altına alınamadı.

192
14
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
192
14
4
4
2