"Türkiye'ye UFO Saldırısı!" Olayı Bizi Değil Yabancıları Trolledi! Hem de Öyle Böyle Değil!

2
0
0
0
0
Haftasonu, bir anda patlak veren UFO haberlerinin arkasından organize olunmuş bir trolleme çalışması çıkmıştı. Ancak bu trollemeye bizden çok yabancılar düştü.

Pazar gecesi Twitter'da #ufoattacktoturkey hashtag'i altında başlayan trolleme önce ülke genelinde, sonrasında ise dünya genelinde yayılmayı başarmıştı.

Fakat minik bir photoshop çalışması ile oluşturulan görseller, Interrail Türkiye grubunun alt gruplarından bir tanesi olan GoygoyRail isimli gruptan çıkmıştı ve gerçek ile uzaktan yakından alakası yoktu. Tabi yine de söz konusu hashtag sosyal medyada bomba etkisi yaratınca, bazı haber sitelerinin yanı sıra trollemeye inanan sosyal medya kullanıcılarının da sayısı ciddi şekilde arttı.

Ancak, asıl bomba yabancı kullanıcılar cephesinde yaşandı. Bir anda Twitter'da en fazla konuşulan hashtag'lerden birisi #ufoattacktoturkey olunca pek çok yabancı kullanıcı trollemeye bodozlama atlayarak endişelerini dile getirmey başladı. Hatta NASA'dan bir açıklama bekleyenler, YouTube'da video çekerek tahminlerini dile getirenler ve bu kişilerden yola çıkarak olayı haberleştiren haber siteleri bile oldu.

Yani kısacası bizden çıkan trolleme, bizden çok yabancıları trollemiş oldu.

Kaynak : https://www.rt.com/viral/368731-turkey-ufo-attack-trending/
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0