3.300 Yıl Sonra Restorasyon İçin Çıkarılan Tutankamun'un Lahdinin Etkileyici Görüntüleri

65
10
6
5
4
Tutankamun, M.Ö. 1336 ile 1327 yılları arasında hüküm sürmüş bir Mısır firavunudur. Ölümünün ardından Mısır geleneklerine göre özel bir mezara yerleştirilen Tutankamun'un lahdi, İlk defa restorasyon için dışarı çıkarıldı. Lahitten gelen görüntüler ise oldukça etkileyici.

Eski Mısır firavunu Tutankhamun’un lahdi, ilk defa restorasyona uğradı. Lahdin içini gösteren çarpıcı görüntüler de bu restorasyon sayesinde ortaya çıktı. Bu yeni fotoğraflar, temmuz ayında ilk kez mezarından çıkarılan 3.000 yıllık kalıntının eşi görülmemiş bir görüntüsünü veriyor. Lahit, Giza’nın Büyük Mısır Müzesi'nde onarılmış bir şekilde yerini alacak.

Altınla kaplanmış tahta tabutun dibinde Mısır tanrıları gibi görünen karmaşık tasarımlar kazınmış olarak görülüyor. Bakan Khaled el-Anany, gazetecilere verdiği demeçte tabutun restorasyonunun en az 8 ay süreceğini ve altın tabutun 1922’de ilk kez İngiliz arkeolog Howard Carter tarafından keşfedilmesinden bu yana asla restore edilmemiş olmasından dolayı kırılgan bir durumda olduğunu söyledi.

Tutankhamun’un lahdinin etkileyici görüntüleri:

Tutankhamun lahit

7,3 fit (2,22504 metre) uzunluğunda olan tabut, mezardan dikkatli bir işlemle çıkarıldı. Bu aşamadan sonra ise altın kaplı ahşaptaki çatlakların onarılması için çalışmalar yapılacak.

Tutankhamun lahit

Tutankhamun, 9 yaşında iktidara yükseldi ve 18 yaşında ölümüne kadar hükümdar kaldı. Vücudu mumyalandı ve iç içe yerleştirilmiş üç farklı tabutun içine kondu. Dıştaki tabut, restorasyon için transfer edilirken diğer ikisi Büyük Mısır Müzesi'nde kaldı.

eski mısır

En içteki tabut som altından, ortadaki tabut altın kaplama ahşaptan, en içteki tabut ise çeşitli renklere sahip camdan yapılmış. Altın kaplama olan tabut da restore edildikten sonra müzede sergilenecek ve üçü ilk kez birlikte sergilenmiş olacak. 2020'de müze açıldığında krala ait diğer eserler ile birlikte tabutlar da ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Kaynak : https://metro.co.uk/2019/09/22/pictures-show-tutankhamun-sarchophagus-after-being-taken-out-of-tomb-for-first-time-10786447/
65
10
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
65
10
6
5
4