"Tutuklanan John McAfee Serbest Bırakılmazsa Gizlenmiş Tüm Belgeler Yayınlanacak"

74
13
8
5
3
Başarılı yazılımcı ve iş insanı John McAfee, bir anda kayıplara karıştı. Kendisinin kabul etmediği bir sürü suçlamayla karşı karşıya kalan John McAfee, daha önce CIA tarafından yakalanmaya çalıştığını da belirtmişti. Aynı zamanda 2020 seçimleri için adaylığını da koyan John McAfee'nin kampanya menajeri Rob Benedicto Pacifico Juan Maria Loggia-Ramirez, McAfee'nin bulunmaması durumunda işlerin çirkinleşebileceğini ifade etti.

McAfee'nin kurucusu John McAfee, geçtiğimiz günlerde bir anda kayıplara karıştı. Salı günü McAfee'nin resmi Twitter hesabından atılan tweetlere göre McAfee'nin yetkililer tarafından gözaltına alındığı düşünülüyor. 2020 yılındaki başkanlık seçimine adaylığını koyan ve hacklenemez bir kripto para cüzdanını yapan John McAfee'nin twitter hesabını yöneten kampanya menajeri Rob Benedicto Pacifico Juan Maria Loggia-Ramirez, ABD'yi John McAfee'nin gözaltında kalması durumunda gizli olan verileri açığa vurmakla tehdit etti.

Antivirüs yazılımlarının öncüsü, 2012 yılında gerçekleşen Belize cinayetine dahil olmakla suçlandı ancak hakkında yapılan tüm suçlamaları reddetti. McAfee, geçtiğimiz hafta attığı tweette kendisinin işlediği tek suçun vergi beyannamelerini belgelememesi olduğunu söyledi. Suçlandığı diğer tüm iddiaların da ABD hükümetinin kendisini susturması için yapılan bir propaganda olduğunu belirtti.

mcafee

John McAfee'nin Twitter hesabını kontrol eden Loggia-Ramirez, salı günü McAfee'nin hesabından bir tweet attı. Son derece tehditkar olan tweette şu ifadeler yer aldı:

"John McAfee, @theemrsmcafee ve diğer ortakların yetkililer tarafından gözaltına alındığından şüphelenmek için geçerli sebeplerim var. John gözaltında kalmaya devam ederse başladıktan sonra benim bile önleyemeyeceğim olaylar gelişmeye başlayacak. John, dünyanın çeşitli bölgelerindeki verileri belirli kişilerle gizlemişti. Yerlerini ya da konumlarını bilmiyorum ancak John ortaya çıkmazsa bilgilerin ortaya çıkacağını söyleyebilirim."

gizlilik

Loggia-Ramirez, CNET'e yaptığı açıklamalarda gözaltına dair bir bilgisi olmadığını ancak herkesin John McAfee'yi tespit etmek ve kurtarmak için çalıştığını belirtti.

McAfee, 19 Temmuz tarihinde CIA'in kendisini almayı denediğini belirtmişti. O sırada denizde olduğunu yazan McAfee, kendisinden birkaç gün haber alınamayacağını, eşiyle ellerinde silah varken çektiği bir fotoğrafla belirtmişti.

abd

Verileri açıklayacağını söyleyen ancak CNET'e herhangi bir bilgi veremeyeceğini belirten Loggia-Ramirez, "Cevabımız, böyle bir şeyin olması durumuna karşın önceden tasarlanmıştı ve birbirinden haberdar olmayan birçok kişiyi içerisinde barındırıyor. John aptal değil" ifadelerini kullandı.

John McAfee'den hâlâ haber alınamıyor. Loggia-Ramirez, John McAfee'nin bir sonraki check-in'inde de John'dan haber alınamadığı takdirde gizlenmiş tüm belgelerin açığa çıkartılacağını belirtti. McAfee'nin son check-in'inin ne zaman gerçekleşeceği bilinmese de çok da uzak tarihte olmadığı düşünülüyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/john-mcafee-believed-to-have-been-detained/
74
13
8
5
3
Emoji İle Tepki Ver
74
13
8
5
3